Εκπαιδευτικοί: Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Εκπαιδευτικοί: Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το να στήνει επικοινωνιακό πανηγύρι. Ενώ έχει εξαγγείλει τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, εδώ και ένα μήνα, όσων εργάζονται στην Ειδική Αγωγή, χωρίς καν να ξεκινήσουν οι , αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Παιδείας με μια νέα αιφνιδιαστική εγκύκλιο η οποία έγινε γνωστή τη Δευτέρα, 29/3 το πρωί, ζητά από τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν με τα αδιάθετα για τον Covid-19. Μάλιστα, η εγκύκλιος έχει ως καταληκτική προθεσμία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας!!

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το Υπουργείο Παιδείας να στήνει επικοινωνιακό πανηγύρι. Ενώ έχει εξαγγείλει τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, εδώ και ένα μήνα, όσων εργάζονται στην Ειδική Αγωγή, χωρίς καν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί (!), εμφανίζεται να προχωράει τον εμβολιασμό και στους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής.

Ο εμβολιασμός για τον οποίο κάνουμε λόγο αυτή τη στιγμή, θα γίνει με τα περισσεύματα, όσα και όπου υπάρχουν! Δηλαδή θα είναι για λίγους εάν και εφόσον…

Επιπλέον, το γεγονός ότι οι όποιοι εμβολιασμοί γίνουν, θα γίνουν με αδιάθετα εμβόλια, γεννά μια σειρά ερωτήματα: θα γίνονται στις περιοχές που περισσεύουν εμβόλια χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επιδημιολογική επιβάρυνση των περιοχών, με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή,  κλπ.

Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στο ουσιαστικό ζήτημα δηλαδή στην ανάγκη οργανωμένου και επαρκούς σχεδιασμού ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν και μάλιστα τώρα, στη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Αυτό είναι σήμερα αναγκαίο μαζί με την υλοποίηση όλων των αιτημάτων που έχουμε καταθέσει ένα χρόνο τώρα ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή.

Είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση, όχι μόνο τζογάρουν την υγεία μας αλλά στήνουν και ένα επικίνδυνο σόου για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

Να δοθεί  άμεση παράταση για την κατάθεση των υπεύθυνων δηλώσεων όσων συναδέλφων  επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Self test: Πώς θα το κάνετε στο σπίτι σας – Τι να προσέξετε για να είναι έγκυρο

Self test: Διαθέσιμα από σήμερα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς- Αναλυτικές οδηγίες

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !