Εκπαιδευτικοί για ηλεκτρονικές εκλογές: «Αποσύρουμε τα ψηφοδέλτια»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/10/2020 - 19:02 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ, «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», αποφάσισε να μην συμμετέχει στις ηλεκτρονικές εκλογές, αλλά να αποσυρθούν και όλα τα ψηφοδέλτια.

Σε συνέχεια της απόφασης του Συλλόγου μας ΑΠ 128-15/10/20 ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΊΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Μετά την απόφαση της ΔΟΕ 16/10/20 για μη συμμετοχή στις «ηλεκτρονικές εκλογές» στις 7 Νοεμβρίου η οποία καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις και να φροντίσουν για τη συντεταγμένη απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές και την κατάθεση των αιτήσεων απόσυρσης συνολικά στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης .

Ο Σύλλογος μας ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» σε συνεννόηση με το Σύλλογο «Σωκράτη» και το «Σύλλογο Γλυφάδας Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης»  καθόρισαν την Τετάρτη 21/10 για να πραγματοποιηθεί κοινή παράσταση διαμαρτυρίας για την επίσημη απόσυρση ψηφοδελτίων από το ΠΥΣΠΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ. Δεν θα επιτρέψουμε τη διεξαγωγή της ήδη απονομιμοποιημενης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας την οποία προκήρυξε το Υπουργείο. Ενημερώνουμε ότι έγινε επικοινωνία και προσπάθεια συνεννόησης και με το σύλλογο Δελμούζο του οποίου το προεδρείο μέχρι τώρα δεν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του την οποία αναμένουμε.

Ενημερώνουμε ότι έγινε επικοινωνία αντίστοιχα με τους 4 συνδυασμούς:

1 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ( Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

2. ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Συμμετέχουν στηρίζουν οι:

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις  ΠΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ του συλλόγου «Σωκράτης»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ του συλλόγου «Δελμούζος»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ/ του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ” Προοδευτικά Ρεύματα, Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί και ανένταχτοι συνάδελφοι”

4.  Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗ.ΣΥ.)

που κατέθεσαν ψηφοδέλτιο στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής και καλέστηκαν οι εκπρόσωποί τους να παραστούν την Τετάρτη 21/10 και ώρα13:30  ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να αποσύρουμε ΟΛΑ τα ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ Αν Αττικής και να ακυρώσουμε στην πράξη την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Θεωρούμε ότι αυτή την κρίσιμη ώρα δεν πρέπει κανένας να συνεργήσει και να διευκολύνει την εφαρμογή του αποκρουστικού σχεδίου της Κεραμέως και της κυβέρνησης, ενάντια στα σωματεία, τη συλλογική δράση και το εκπαιδευτικό κίνημα. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανένα να μη συνταχθεί με το πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Κανένας δεν πρέπει να σταθεί απέναντι στον κλάδο.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους, στο βαθμό που το Υπ. Παιδείας επιμείνει στη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία  να μην συμμετέχουν και να μην νομιμοποιήσουν την νόθα και επικίνδυνη αυτή διαδικασία που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα όλων μας.

Καλούμε όλες και όλους να μην αποδεχτούν να συμμετέχουν σε καμία θέση (εφορευτικές, τεχνική υποστήριξη κλπ) που σχετίζεται με την διεξαγωγή των εκλογών αυτών και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη γι΄ αυτό.

Χαρά Κεφαλίδου: «Σε αδιέξοδο οι εκλογές των εκπαιδευτικών»  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: