Εκπαιδευτικοί: Δεν αποδεχόμαστε τα «παραμύθια» περί αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/12/2020 - 15:35 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 18/12/2020 - 15:36

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη έξω από τη Βουλή, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την περαιτέρω υποβάθμιση των όρων σπουδών μας! Παρέμβαση πραγματοποίησαν και αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών.

Μάλιστα η κυβέρνηση είχε το θράσος να φέρει στη Βουλή αυτό το νομοσχέδιο, ενώ οι σχολές μας είναι κλειστές! Παρόλα αυτά οι σπουδαστές στείλαμε μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν αποδεχόμαστε τα παραμύθια περί αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, την ώρα που με το νομοσχέδιό της ετοιμάζεται το κλείσιμο ΙΕΚ και κατάργηση ειδικοτήτων, διατηρείται η ανασφάλιστη πρακτική άσκηση, ενισχύεται ο απαράδεκτος θεσμός της πιστοποίησης, ενώ δεν γίνεται πουθενά κουβέντα για τα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών όπως χορήγηση δωρεάν βιβλίων, δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων, προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού κ.ά. που συνιστούν την πραγματική αναβάθμιση.

Δεν σταματάμε εδώ!

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους στις σχολές μας για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, οργανώνουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, για πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας με κριτήριο τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής.

Τώρα είναι η στιγμή να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι το βήμα να έρθουν σε επαφή και να συσπειρωθούν στον Σύλλογο, να δημιουργήσουν Επιτροπές Αγώνα στα ΙΕΚ τους, να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: