Να μην συμμετέχουν στις στις 7 Νοεμβρίου, προτείνει και το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θ, μετά τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ.

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θ μετά και τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ ( 2-10, 15-10) σχετικά με την επιδίωξη του ΥΠΑΙΘ να διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου με  ηλεκτρονικά μέσα αποφάσισε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και την απόσυρση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων που κατατέθηκαν  για να πάρουν μέρος στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από τις εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Τις ίδιες αποφάσεις έχουν πάρει και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και πολλές ΕΛΜΕ.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δε διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς καταργείται η κατά μόνας ψηφοφορία, δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων. Η απόφαση του Υπουργείου έχει ως στόχο την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών στην συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων και των συνδικάτων  μέσα από γενικές συνελεύσεις και δια ζώσης ψηφοφορίες και την αντικατάσταση τους με διαδικασίες ατομικής έκφρασης γνώμης. Είναι ήδη έτοιμος ο αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση για τα σωματεία.

Το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει τις αποφάσεις των σωματείων μας και αντί να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις μας προχωράει στην οργάνωση των εκλογών παρωδία. Καλεί τους Διευθυντές των σχολείων με ενημέρωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα με τίτλο:  «ΕΠΕΙΓΟΝ – Έλεγχος προσωπικών email στο MySchool», να αποστείλουν αυθημερόν, την Τρίτη 20/10 μέχρι το βράδυ στις 22.00 μ.μ., στο Υπουργείο  τα mail των εκπαιδευτικών του σχολείου τους

Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχθούν να σταλούν τα mail τους στο υπουργείο, το ίδιο να κάνουν και οι  Διευθυντές των σχολείων και να μη στείλουν τα mail των εκπαιδευτικών. Όλοι οι εκπαιδευτικοί να μη συναινέσουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που αποτελεί ευθεία βολή ενάντια στα σωματεία των εκπαιδευτικών. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι πλήρως απονομιμοποιημένη και γι’ αυτό έχουν αποφασιστεί από την ΟΛΜΕ μια σειρά οργανωτικά μέτρα, τα οποία και θα σας αποστείλουμε στα σχολεία, ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές παρωδία. Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνουμε και το κάλεσμα να μη συνταχθούν ηλεκτρονικά εκλογικοί κατάλογοι και κανείς Διευθυντής και εκπαιδευτικός να μην αποστείλουν τα mail μας στο υπουργείο.

Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να «μπει χέρι» στη λειτουργία των σωματείων.