Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου – Mαθητές, δάσκαλοι, πολιτικοί, επιστήμονες γίνονται μία ομάδα και ερευνούν το φαινόμενο των σεισμών στην Ελλάδα. Η εκδήλωση «: Το κάνει τη διαφορά…» που διοργανώνεται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την Ελληνογερμανική Αγωγή θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 9.30 π.μ., στην «Τεχνόπολη» Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι (Πειραιώς 100), στο κεντρικό αμφιθέατρο,στο πλαίσιο του Athens Science Festival.

Σε διπλανή αίθουσα θα φιλοξενούνται κατασκευές και εργασίες μαθητών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μελέτησαν το φαινόμενοτου σεισμού. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε για την Ελληνογερμανική Αγωγή από την εταιρεία δημοσκοπήσεων RASS σχετικά με την ενημέρωση αλλά και τη διαχείριση των σεισμικών φαινομένων από τους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι ερωτηθέντες δεν θεωρούν ότι γνωρίζουν καλά το ζήτημα, φοβούνται τον σεισμό -ειδικά αυτοί που δεν γνωρίζουν για τον σεισμό, δηλώνουν ότι οι γνώσεις τους για τον σεισμό προέρχονται από το σχολείο και έκαναν την τελευταία άσκηση ετοιμότητας πριν από πολλά χρόνια, όταν πήγαιναν σχολείο. Αντιθέτως, οι μαθητές που ρωτήθηκαν θεωρούν ότι γνωρίζουν πώς θα αντιμετωπίσουν έναν πιθανό σεισμό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, χαιρετισμό από τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Εμμανουήλ Πλειώνη, χαιρετισμό από τον καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Τσελέντη, χαιρετισμό από τον Γενικό Διευθυντή των εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή» Σταύρο Σάββα, παρουσίαση της δράσης «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς» από τον Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμο Χουλιάρα.