: Ενημέρωση της Γεωργίας Μπουλμέτη και του Βασίλη Βούγια σχετικά με τις για τους νέους πίνακες της Ειδικής Αγωγής.

Ενημερώνουμε ακολούθως σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες μας:

Ανακοίνωση Μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2022
Η ανακοίνωση των ονομάτων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), τα οποία πήραν μετάθεση για το 2022, θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την κοινοποίηση της Υπουργικής Απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως.

Εγκύκλιος Μετατάξεων
Θα ακολουθήσει η Πρόσκληση για τις αιτήσεις Μετατάξεων εκπαιδευτικών Α/θμιας, Β/θμιας και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), σχολικού έτους 2022-2023.

Για τη μετάταξη οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στον κλάδο που υπηρετούν. Δεν επιτρέπεται μετάταξη υπαλλήλου πριν παρέλθει διετία από το διορισμό του. Μετάταξη υπαλλήλου σε ανώτερο κλάδο δεν επιτρέπεται πριν από την συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξη.

Εγκύκλιος Αποσπάσεων
Μετά το πέρας των Μετατάξεων θα ακολουθήσει η Εγκύκλιος των Αποσπάσεων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το 2022-23.

Εισαγωγική Επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και ως προς τους ωφελούμενους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ θα εκδοθεί συγκεκριμένη ανακοίνωση-πρόσκληση μετά την άνοιξη. Το τρέχον εξάμηνο θα πραγματοποιηθεί η επιμόρφωση των Επιμορφωτών Β’ της Πράξης.

Προκήρυξη -Νέοι Αξιολογικοί Πίνακες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)
Οι νέες 3 Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων Αξιολογικών Πινάκων για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), αναμένονται μετά τα μέσα Απριλίου, πιθανά την Μεγάλη Εβδομάδα και αναφορικά με την κατάθεση δικαιολογητικών αυτή θα αφορά μόνον στην κατάθεση νέων τίτλων σπουδών, σεμιναρίων κ.λ.π.

Μάλιστα το ΥΠΑΙΘ κοινοποίησε έγγραφο με θέμα “Επείγουσες Ενέργειες” προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της χώρας, με το οποίο τους καλεί “να ενημερώσουν άμεσα τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη σχολική μονάδα ευθύνης τους, να ελέγξουν τον προσωπικό τους φάκελο στο ΟΠΣΥΔ και συγκεκριμένα τις καταχωρήσεις των τοποθετήσεών τους, προκειμένου να επικαιροποιηθούν καταλλήλως οι ηλεκτρονικοί φάκελοι των εκπαιδευτικών και οι απαραίτητες πληροφορίες να είναι διαθέσιμες κατά την κατάρτιση των προσωρινών αξιολογικών πινάκων υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)”.