Το συνεχίζει για 2η χρονιά τη λειτουργία του ως Δημόσιο Πειραματικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας συνεργαζόμενο με το ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με δυο νέες δυναμικές και σύγχρονες Πειραματικές Ειδικότητες που εκπονήθηκαν από το ΔΠΙΕΚ και τα παραπάνω ΑΕΙ και λειτουργούν πειραματικά από το προηγούμενο έτος.

Η πρώτη Πειραματική ειδικότητα είναι ο «Ειδικός Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών Χημικών και Μικροβιολογικών Αναλύσεων» της οποίας τα μαθήματα διεξάγονται εξ΄ ολοκλήρου στα εργαστήρια και τις αίθουσες της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (ΣΘΕΤ) του ΕΑΠ (Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου) στην Περιβόλα Πατρών.

Η δεύτερη επίσης δυναμική και σύγχρονη Πειραματική ειδικότητα είναι το «Στέλεχος Ψηφιακού Μάρκετινγκ στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο» της οποίας τα μαθήματα διεξάγονται αποκλειστικά στα σύγχρονα εργαστήρια του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ΔΠΙΕΚ παρέχει επίσης άλλες έξι σύγχρονες και δυναμικές ειδικότητες εκ των οποίων η νέα ειδικότητα, «Εκπαιδευτής Ελεύθερης Γυμναστικής (Aerobics)» προσφέρεται πανελλαδικά μόνο από το ΔΠΙΕΚ Πάτρας σε συνεργασία με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές στην Πάτρα.

Το ΔΠΙΕΚ για τα εργαστηριακά μαθήματα των υπόλοιπων ειδικοτήτων πλην των πειραματικών ειδικοτήτων συνεργάζεται με το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Πάτρας και εξειδικευμένους εξωτερικούς, σύγχρονους και καινοτόμους φορείς προκειμένου η εργαστηριακή γνώση να γίνει κτήμα των σπουδαστών μας μέσα από βιωματικές μεθόδους αλλά και σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, υποδομές και τεχνολογίες.

Όλοι οι εκπαιδευτές μας στις πειραματικές ειδικότητες διαθέτουν υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα (καθηγητές ΕΑΠ και ΠΠ) αλλά και το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΔΠΙΕΚ Πάτρας διαθέτει αξιοζήλευτες ακαδημαϊκές περγαμηνές (μεταπτυχιακού επιπέδου) και υψηλή τεχνογνωσία στο αντικείμενο διδασκαλίας τους.

Το ΔΠΙΕΚ Πάτρας υπόσχεται να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες και τους στόχους σας στο βέλτιστο δυνατό βαθμό σε μια Πόλη σύγχρονη με πολλές επιλογές.

Μετά από τέσσερα εξάμηνα σπουδών στο ΔΠΙΕΚ και ενός εξαμήνου αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε συνεργαζόμενες δημόσιες, ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς, σας περιμένει η αγορά εργασίας αλλά και η διαδικασία πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ για την απόκτηση του Διπλώματος επιπέδου 05 σύμφωνα με το εναρμονισμένο Εθνικό και Ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων.

Οι πιστοποιημένοι διπλωματούχοι του ΔΠΙΕΚ Πάτρας δύνανται παράλληλα με τον εργασιακό τους στίβο να συνεχίσουν Πανεπιστημιακές σπουδές επιπέδου 06 με κατατακτήριες εξετάσεις που προκηρύσσουν κάθε έτος τα ΑΕΙ για πιστοποιημένους διπλωματούχους των ΔΙΕΚ από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας και καλές σπουδές σας ευχόμαστε!!!

 

Η Διεύθυνση και το διοικητικό προσωπικό του ΔΠΙΕΚ Πάτρας.