: Ενημέρωση για τον προϋπολογισμό του 2022 έκανε στη σελίδα του στο Facebook ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων.

Η ανάρτηση του ΠΑΣΑΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο εσωτερικών ο προϋπολογισμός του 2022 θα περιλαμβάνει συνολικά 15.863 , εκ των οποίων 697 προσλήψεις στο υπουργείο Παιδείας που θα αφορούν κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους και όχι εκπαιδευτικούς.

Παρόλ’ αυτά, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού εσωτερικών στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αλλά και δικές μας πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, να πραγματοποιηθούν επιπλέον ανάλογα με το πώς θα κινηθούν οι φετινές συνταξιοδοτήσεις και τα δημοσιονομικά της χώρας. Το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί αργότερα, μέσα στη νέα χρονιά.

Εμείς, ήδη από τον Σεπτέμβριο, με επιστολή μας στο υπουργείο παιδείας και σχετικό υπόμνημα, διατυπώσαμε την ανάγκη να γίνουν ξανά διορισμοί το 2022 αφού τα οργανικά κενά είναι πολλά και, σε καμία περίπτωση, δεν καλύφθηκαν στους προηγούμενους διορισμούς, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από τις χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει ανακοίνωσή μας με όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα νέων στην εκπαίδευση, καθώς και τις ενέργειές μας για τη διεκδίκησή τους.