Τι αναφέρθηκε στη διημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 – Μαθητεία ενηλίκων στην Ελλάδα»

Πιο αναλυτικά, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «The Golden Age», στην Αθήνα, στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2022, διημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 – Μαθητεία ενηλίκων στην Ελλάδα».

Η διημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 – EYY 2022 από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως, η οποία εστίασε στην επιτυχία που σημειώνει τη φετινή χρονιά το Μεταλυκειακό Έτος – τάξη Μαθητείας, ενώ η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, αναφέρθηκε κατά το χαιρετισμό της στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιος Βούτσινος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία του θεσμού της μαθητείας ενηλίκων στην Ελλάδα, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν ως προς το Μεταλυκειακό έτος- Τάξη Μαθητείας.

Στη διημερίδα έλαβαν μέρος μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικοί Συντονιστές Benchlearning, κοινωνικοί εταίροι, εργοδότες, Περιφερειακοί Συντονιστές Μαθητείας, Προϊστάμενοι Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, Υπεύθυνοι Μαθητείας ΔΔΕ και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν καλές πρακτικές, καθώς και προτάσεις για την αύξηση της ελκυστικότητας της Μαθητείας.

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες.