Ως διδάσκουσες και διδάσκοντες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του δηλώνουμε την αγανάκτηση και την έντονη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη, αναίτια και βάναυση επέμβαση των ΜΑΤ και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στο ΑΠΘ, κατόπιν πρόσκλησης του Πρύτανη, αναφέρουν οι διδάσκοντες του ΑΠΘ σε ανακοίνωση του.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συμμετείχαν στην ειρηνική διεκδίκηση της ασφαλούς επιστροφής μας στις αίθουσες, έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο επιβεβλημένης υποβάθμισης των εκπαιδευτικών διαδικασιών, αντιμετωπίστηκαν, με ευθύνη των πρυτανικών αρχών, με επαίσχυντη βαρβαρότητα, με ρίψη χημικών και τελικά με τη σύλληψή τους.

Τα γεγονότα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, τις συνέπειες για τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που θα έχει ο νέος νόμος για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Υπερασπιζόμενες/οι τον εκπαιδευτικό μας ρόλο και τον δημοκρατικό, δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, συμπαρατασσόμαστε με τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας στον αγώνα τους για ανοιχτά Πανεπιστήμια, με τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων, ενάντια στην καταστολή και τη βία. Θεωρούμε και εμείς ότι ο νόμος 4777/2021 διαλύει την πανεπιστημιακή ζωή.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συλληφθέντες/στις συλληφθείσες και ζητούμε την άμεση απαλλαγή τους από τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί.  Εκφράζουμε την εκτίμησή μας στη συνάδελφο Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου κ. Ριτσάτου, η οποία υπερασπίστηκε με το σώμα της και το ήθος της τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας.

Οι διδάσκοντες/διδάσκουσες

1.       Αδάμ Χαρά

2.       Αθανασοπούλου Ζέφη

3.       Ανδριάκαινα Γιώτα

4.       Αργυράκη Ρεγγίνα

5.       Αυγήτα Λουΐζα

6.       Βενέτης Χρήστος

7.       Βενετόπουλος Μπάμπης

8.       Βοζαλή Μαρία

9.       Διβάρης Γιώργος

10.    Δρόσος Γιώργος

11.    Ζωγράφος Βασίλης

12.    Θεοφυλάκτου Ελένη

13.    Μαρτζοπούλου Αλίκη

14.    Μήτρου Γιάννης

15.    Μπουντούρογλου Φανή

16.    Νομίδου Βάλη

17.    Παναγιωτάκης Σταύρος

18.    Πανανάκης Γιώργος

19.    Πανουσάκης Σωτήρης

20.    Παπαγεωργίου Νίκος

21.    Παπαδοπούλου Δήμητρα

22.    Σαχίνης Ξενής

23.    Τρανός Τριαντάφυλλος

24.    Φραγκουλίδου Ράνια

25.    Χαλβατζή Μαρία