ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 5-7-2013

«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Ν.Π.Δ.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στην απόλυση των γιατρών-εκπαιδευτικών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για την εξοντωτική διαθεσιμότητα-απόλυση των 156 συναδέλφων που απασχολούνται στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας.

Το πολυνομοσχέδιο δίνει την χαριστική βολή στους γιατρούς-εκπαιδευτικούς, ο ρόλος των οποίων στην εκπαίδευση είναι αποδεδειγμένα σημαντικότατος και τους στέλνει στην ανεργία και στην μετανάστευση, φαινόμενα πρωτόγνωρα που μαστίζουν τον κλάδο μας τελευταία, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή αποτυχημένων μνημονιακών πολιτικών γενικά και ειδικά στην Υγεία.

Τέτοιου είδους πολιτικές, στο όνομα των προαπαιτούμενων μέτρων για την δανειακή σύμβαση , καταστρέφουν κάθε ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, εξαθλιώνουν ανθρώπους, επιτείνουν την ανθρωπιστική κρίση και οδηγούν τους πολίτες, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία σε ψυχολογικό θάνατο.

Ο ΙΣΛ στηρίζει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και ζητά, ειδικά από τους Υγειονομικούς του Κοινοβουλίου, να μεριμνήσουν για την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δήμους, εκπαίδευση και υγεία, που βρίσκονται αγκαλιά με την διαθεσιμότητα-απόλυση, αρνούμενοι να ζούμε και να εργαζόμαστε πλέον σε μια λεηλατημένη χώρα και μια αποδεκατισμένη κοινωνία.

Για τον ΙΣΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ