Την τελευταία ώρα, λίγο πριν να συνεχιστεί η σχολική χρονιά μετά τις διακοπές Χριστουγέννων στάλθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών κονδύλια για τη θέρμανση των σχολείων.

Συγκεκριμένα με χθεσινή απόφαση του υπουργείου κατανεμήθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων σε περιοχές της Α΄ και της Β΄ζώνης, που είναι οι πιο ψυχρές. Η Α΄ Ζώνη περιλαμβάνει τους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας και Ευρυτανίας. Στη Β΄ Ζώνη ανήκουν τα Ιωάννινα, η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Αρκαδία, η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλα, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Ροδόπη και ο Εβρος.

Ας σημειωθεί ότι ειδικά οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας είχαν απειλήσει ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα 300 σχολεία της περιοχής στις 8 Ιανουαρίου εάν δεν ενισχύονταν οι δήμοι για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης.

Με την ίδια απόφαση το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας για να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, συμπεριλαμβανομένης και της θέρμανσής τους. «Οπως είχαμε δεσμευθεί πριν από τις εορτές, κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς θέρμανση. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην εκταμίευση 20 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών υποδομών σε όλη τη χώρα, αλλά δίνουμε στοχευμένα σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επιπλέον 5 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία τον υπόλοιπο χειμώνα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Είναι υποχρέωση του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και όλων των δήμων να προτάξουν τη χρηματοδότηση που αφορά την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης», συμπλήρωσε.

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε απόφαση για καταβολή 25,4 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες, έτσι ώστε να αποπληρωθούν οι οφειλές στους μεταφορείς και να συνεχιστεί κανονικά η μεταφορά των μαθητών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ