Δημοψήφισμα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης τις φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης 13 Μαΐου, στις οποίες οι γαλάζιοι ελπίζουν για ένα θετικό πολιτικό μήνυμα

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Ιωαννίδης, μαζί με τον Γραμματέα ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ Αποστόλη Μπακόλα και τον Γραμματέα ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΤΕΙ Κώστα Μεϊντή, χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία “αντιγραφή του νόμου του 1982, που πρόκειται να γυρίσει πίσω την παιδεία”.

“Η εισαγωγή διατάξεων όπως το άσυλο της ανομίας, τα θέματα αξιολόγησης και οι πιστωτικές μονάδες βρίσκονται προς τη λάθος κατεύθυνση”, υποστήριξε και κάλεσε τους φοιτητές να δώσουν στην κάλπη των φοιτητικών εκλογών ηχηρή απάντηση στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Ιωαννίδης κάλεσε επίσης τους φοιτητές να πουν “όχι” στην αλλαγή του συστήματος πιστωτικών μονάδων” , κάνοντας λόγο για κίνδυνο Grexit των ελληνικών πανεπιστημίων ως συνέπεια.

Παράλληλα σύμφωνα με το επεσήμανε ότι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα όσο αφορά την ισοτιμία των ελληνικών πτυχίων με τα αντίστοιχα της Ε.Ε.Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μίλησε τέλος για “αντιμεταρρύθμιση που δεν ανταποκρίνεται στη σύγχρονη παιδεία” ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της ΔΑΠ για την αλλαγή του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σχολίασε μάλιστα: “Δεν είδα τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε συνέδρια επιχειρηματικότητας αντίθετα την έχουμε δει να συμμετέχει σε φεστιβάλ κάνναβης και καταλήψεις πανεπιστημίων και δημόσιων κτιρίων. Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη”.