Δάνεια ERASMUS+Τι ισχύει για μεταπτυχιακούς φοιτητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/03/2015 - 13:02 | Author: Newsroom Ipaidia

Χάρη στα “Δάνεια Erasmus+ για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Τα δάνεια θα χορηγούνται από τις συμμετέχουσες τράπεζες και οργανισμούς χορήγησης φοιτητικών δανείων με ευνοϊκότερους όρους για τους εν λόγω φοιτητές σε σχέση με τους όρους της αγοράς, και για διάρκεια έως δύο ετών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πτυχιούχοι να βρουν μια θέση εργασίας πριν από την έναρξη αποπληρωμής του δανείου.

Το σύστημα δανειοδότησης θα καθοριστεί σε συνεργασία με τον όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και θα εφαρμοστεί σταδιακά στις χώρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ κατά την αρχική φάση του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το καλοκαίρι αναμένεται να καταρτιστεί ο κατάλογος των ελληνικών τραπεζών που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις θα καταθέτουν αίτηση χορήγησης δανείου με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής οι οποίοι δεν είναι ακόμα γνωστοί καθώς δεν έχει ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

Χρήσιμες πληροφορίες με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων που αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζονται ακολούθως:

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση;

Μπορούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης σχετικού δανείου οι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν γίνει δεκτοί για πλήρες πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε μια άλλη χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ .

Μέχρι πόσα χρήματα μπορώ να δανειστώ;

Μέχρι 12.000 ευρώ για μονοετή μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, ή μέχρι 18.000 ευρώ για διετή μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών.

Που πρέπει να υποβληθεί η αίτηση;

Ο Μηχανισμός Εγγύησης Σπουδαστικών Δανείων θα αρχίσει να λειτουργεί από τα μέσα του 2015, και θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλες τις χώρες του προγράμματος Erasmus+. Καλούνται οι φοιτητές να υποβάλουν αίτηση απευθείας στις συμμετέχουσες τράπεζες ή οργανισμούς χορήγησης φοιτητικών δανείων, ο κατάλογος των οποίων θα δημοσιευθεί στον παρόντα ιστότοπο μόλις συσταθούν οι φορείς αυτοί. Στο μεταξύ, μπορούν να συμβουλευθούν την ενότητα “Περισσότερα” ή να επικοινωνήσουν με τον αντίστοιχο εθνικό φορέα Erasmus+.

Περισσότερες πληροφορίες

Loading...


  • europalso   ideascentral