"Αυτά υπογράψατε, κύριε Υπουργέ!"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/12/2017 - 09:15 | Author: Newsroom Ipaidia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να διασκεδάσει με «επικοινωνιακό τρόπο» τα μέτρα που συμφώνησε με τους Θεσμούς – Τρόϊκα  για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της τρίτης «υπερήφανης» αξιολόγησης.

Ας δούμε τι υπέγραψαν ο Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δικές τους ανακοινώσεις:

  1. 1. Υπέγραψαν την υποχρεωτική παραμονή όλων των στο σχολείο, στο εργασιακό 30ωρο.

Ισχυρίζονται ότι αυτό ίσχυε με τον νόμο 1566/85 και δεν αλλάζει κάτι!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό!! Ο Ν.1566/85 προέβλεπε τη δυνητική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο, πέραν του διδακτικού ωραρίου και μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα, μόνο εφόσον τους είχε ανατεθεί συγκεκριμένη διοικητική εργασία.

Πρακτικά: για 32 χρόνια τώρα, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου αποχωρούσαν όλοι οι εκπαιδευτικοί από το σχολείο, εκτός  των ελάχιστων εξαιρέσεων σε περιπτώσεις ανάθεσης συγκεκριμένου έργου.

Με τη συμφωνία που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας ορίζεται υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30ωρο, χωρίς προϋποθέσεις !!

  1. Υπέγραψαν νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, κάτι που πρακτικά σημαίνει νέα μείωση σε οργανικές θέσεις και προσλήψεις αναπληρωτών. Είναι οι ίδιοι που κατακεραύνωναν παλιότερα τις συγχωνεύσεις που είχαν γίνει και τώρα παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν !!
  2. Υπέγραψαν την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Ταυτόχρονα, ΟΜΩΣ, η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στο 3ο Μνημόνιο για την αξιολόγηση ΟΛΩΝ των Δημοσίων Υπαλλήλων, χωρίς καμιά εξαίρεση. Αν έχει πετύχει εξαίρεση για τους εκπαιδευτικούς, ας μας υποδείξει το σχετικό άρθρο της συμφωνίας. Κι επειδή δεν υπάρχει τέτοιο άρθρο, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η αξιολόγηση που ξεκινά θα αφορά σταδιακά ΟΛΟΥΣ. Να θυμίσουμε τι ακριβώς έλεγαν οι ίδιοι, για όλα αυτά, λίγα χρόνια πριν;

  1. Υπέγραψαν – κατόπιν πίεσης της Τρόικα – για τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ στις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης, αποδεικνύοντας για μια φορά ακόμη ότι δεν μπορούν να παρουσιάσουν μόνοι τους ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης. Τρία χρόνια τώρα "βολοδέρνουν" τροποποιώντας άρθρα του Ν.3848/2010 που τάχα θα καταργούσαν. Οι προτάσεις που έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα δεν περιέχουν τίποτε άλλο παρά αοριστολογίες και γενικότητες.

 

Αυτά υπογράψατε, κύριε Υπουργέ !!  Δεν μπορείτε να υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη των εκπαιδευτικών !!

 

Από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso