Μηνυτής και θύμα υπήρξαν πρώην συνεργάτες σε επενδυτική εταιρεία και βρίσκονται σε αντιδικία τα τελευταία χρόνια. Σε μήνυση προχώρησε ο καθηγητής Παναγιώτης Διαμάντης σε βάρος του καθηγητή της που ξυλοκοπήθηκε χθες.

Ο μηνυτής, που την περίοδο αυτή έχει τεθεί σε αργία, υποστηρίζει ότι το θύμα τον φωτογράφισε ως ηθικό αυτουργό της εναντίον του επίθεσης.

Στην αναφορά του ο κ. Διαμάντης κάνει λόγο για δυσφημιστικές αναφορές σε βάρος του από τον συγκεκριμένο καθηγητή, εξηγώντας ότι: «Από τα δελτία ειδήσεων προκύπτει ότι ο αναπληρωτής καθηγητής του (…) έπεσε θύμα επίθεσης και ξυλοδαρμό. Το γεγονός αυτό καταδικάζω έντονα και απερίφραστα. Επίσης από τα δελτία ειδήσεων αλλά και δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου προκύπτει ότι το θύμα δήλωσε πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται τρεις καθηγητές με τους οποίους είναι σε αντιδικία. Εξ όσων γνωρίζω είμαι το μόνο άτομο που βρίσκεται σε αντιδικία μαζί του κατόπιν μηνύσεων που έχω καταθέσει εναντίον του. Είναι προφανές ότι ο εγκαλούμενος, προέβη σε αυτές τις συκοφαντικές και δυσφημιστικές δηλώσεις προκειμένου να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη μου, σε άγνωστο αριθμό ατόμων, δεδομένου ότι γνώριζε εκ της ιδιότητας του, ότι αυτή η δήλωση του θα αναμεταδίδονταν ακαριαία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».

Για υπόθεση κρατικής αναλγησίας έκανε λόγο σε δήλωση της ο συνήγορος του Αγης Τάτσης, ζητώντας ταυτόχρονα της παραίτηση της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως και την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

«Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς όμως εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού παιδείας κυρίας Κεραμέως καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου προστασίας του πολίτη και στην αντιπροεδρία του πράσινου ταμείου» ανέφερε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ