Φοιτητές του είναι και οι έξι νεαροί που συνελήφθησαν για την επίθεση στον καθηγητή το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι τρεις από τους έξι νεαρούς έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές και συγκεκριμένα την Κρατική Ασφάλεια.

Η πρώτη εικόνα που έχει η ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι στόχος τους ήταν να ανοίξουν ξανά στέκι αναρχικών που είχε εκκενωθεί από τους αστυνομικούς πριν από περίπου δύο χρόνια. Τότε, η Αστυνομία είχε εκκενώσει το χώρο και η πρυτανεία αποφάσισε να τον χτίσει.

Σήμερα φαίνεται πως ομάδα νεαρών επιχείρησε να σπάσει τον τοίχο για να ανοίξει ξανά το χώρο και να λειτουργήσει ως στέκι. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες ήθελαν με τον τρόπο αυτό να «απαντήσουν» στις πρόσφατες επιχειρήσεις της Αστυνομίας για την εκκένωση καταλήψεων.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν μετά από πληροφορία ότι ομάδα νεαρών πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Πανεπιστημίου, με στόχο να επεκτείνει παράνομο στέκι που λειτουργούσε εντός του ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.