Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Διατηρούμε διαφορετικές απόψεις με τον κ. Φίλη σε ό,τι αφορά την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/11/2015 - 16:58 | Author: Newsroom Ipaidia
Απόσπασμα συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου στους Έλληνες ανταποκριτές στο Βερολίνο
Σε ό,τι αφορά τις σημερινές σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία, ο κ. Ιερώνυμος εξήγησε ότι γνωρίζει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εδώ και χρόνια και διαβεβαίωσε ότι οι δυο τους έχουν συμφωνήσει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με συνεννόηση.
Παρέπεμψε μάλιστα στην Επιτροπή Εκκλησίας – Πολιτείας, η οποία έχει συσταθεί προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο πλευρές. Σε ό,τι αφορά την συνεργασία του με τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο Αρχιεπίσκοπος περιορίστηκε να επισημάνει ότι διατηρούν διαφορετικές απόψεις σε ό,τι αφορά την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών και το περιεχόμενο των σχολικών εγχειριδίων, αλλά τόνισε κατ’ επανάληψη ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή προς όλους, ακόμη και εκείνους με τους οποίους ενδεχομένως ο ίδιος να διαφωνεί ιδεολογικά. «Προέχει ο άνθρωπος και το ενδιαφέρον όλων μας πρέπει να είναι κοινό, για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου», δήλωσε και κάλεσε τους πολιτικούς να βάλουν την πατρίδα πάνω από τα κόμματά τους και να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για την Ελλάδα.
Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso