ΑΠΘ: Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/02/2021 - 14:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Συμβολική κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Θεσσαλονίκης προχώρησαν ν φοιτητικές παρατάξεις, που αντιδρούν στο υπό συζήτηση του για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων που εκπροσωπούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το σχήμα των ΕΑΑΚ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό,  άρχισαν να συγκεντρώνονται, στην είσοδο του κτιρίου στις 06:00 το πρωί, πριν προσέλθουν οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατων συνελεύσεων που πραγματοποίησαν ανά Σχολή, για τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση Πανεπιστημιακής αστυνομίας, πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητών, όρια σπουδών και αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τις επόμενες ημέρες κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών μαζί με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με απόφαση των φοιτητών, την Τρίτη και την Τετάρτη θα αποκλειστεί συμβολικά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιεί πορεία στις 5 στο άγαλμα Βενιζέλου και την Πέμπτη θα γίνει η μαζική κινητοποίηση στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου για το φοιτητικό συλλαλητήριο. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: