Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό αυταρχισμού και «επίδειξης ισχύος» που συνέβη την Τετάρτη 11/5 έξω από το 3ο Δημοτικό Αχαρνών, αναφέρει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Σωκράτης.

Η ανακοίνωση

Μέλη της ομάδας «ΔΙΑΣ» πραγματοποίησαν εξακρίβωση στοιχείων και σωματικό έλεγχο σε εκπαιδευτικό που είχε βγει έξω από το σχολείο την ώρα του κενού του, και μάλιστα μπροστά στα μάτια πολλών μαθητών.

Ο εκπαιδευτικός επέδειξε την ταυτότητά του και ενημέρωσε τους αστυνομικούς για την ιδιότητά του, ότι δηλαδή είναι εκπαιδευτικός του σχολείου, παρ’ όλα αυτά εκείνοι δεν… πτοήθηκαν, και του έκαναν σωματικό έλεγχο, έψαξαν όλες του τις τσέπες και άδειασαν την τσάντα με τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Σωκράτης» καταδικάζει το εν λόγω περιστατικό, αφού καταρχάς έγινε εντελώς αναίτια, και επιπλέον πραγματοποιήθηκε έξω ακριβώς από τον χώρο του σχολείου, παρουσία μαθητών!

Οι αιτίες των παραβατικών συμπεριφορών στην περιοχή βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα συμφέροντα που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο, καθώς και στη χρόνια υποβάθμιση της περιοχής, για την οποία καμία κυβέρνηση και καμία δημοτική αρχή δεν έχει πάρει μέτρα.

Κυβέρνηση και αστυνομία οφείλουν να προσανατολιστούν στις πραγματικές αιτίες που γεννούν την εγκληματικότητα, και όχι να «στοχοποιούν» εκπαιδευτικούς και να καλλιεργούν κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης έξω από τα σχολεία, εκεί που διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας!

Οι εκπαιδευτικοί δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό, παρά τα τόσα εμπόδια, για να δημιουργήσουμε σωστά πρότυπα και αξίες στους μαθητές μας, και δεν ανεχόμαστε κανενός είδους τρομοκράτησης, καταπάτησης της αξιοπρέπειάς μας ή επίδειξης δύναμης, και μάλιστα μπροστά στα μάτια τους!!!