Απάντηση Δ. Μπράτη για την ανακοίνωση – καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/06/2015 - 11:47 | Author: Newsroom Ipaidia

Διάβασα πριν λίγο την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ που με καταγγέλλει για δήθεν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην επιτροπή μόνιμων διορισμών ,όπου συμμετέχω εκ μέρους της ΔΟΕ.

Δεν έχει κανένα νόημα να απαντήσω επί της ουσίας ,αφού πρόκειται περί διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και κατανοώ απολύτως το λόγο για τον οποίο η ΟΙΕΛΕ έκανε αυτή την καταγγελία.Μερικές παρατηρήσεις μόνο:

1.Κανέναν απαξιωτικό χαρακτηρισμό δεν έκανα ποτέ σε βάρος των ιδιωτικών εκπκών, ούτε στην επιτροπή ούτε πουθενά αλλού.Το αντίθετο.Δήλωσα ότι σέβομαι και τιμώ τον αγώνα και τη δουλειά τους που γίνεται σε πολύ δύσκολες εργασιακές συνθήκες.

2.Αντέδρασα και εγώ ,αλλά και η ΔΟΕ στη συνέχεια, μόλις ενημερώθηκε από τους αιρετούς, στην πρόταση συμβούλου του αναπληρωτή υπουργού παιδείας ,παλιού μέλους της ΟΙΕΛΕ -ιδιωτικού εκπκού ,για προσμέτρηση της προυπηρεσίας όλων των ιδιωτικών εκπκών στις λίστες της δημόσιας εκπαίδευσης.

3.Θέσαμε ,εκ μέρους της ΔΟΕ,στην επιτροπή θέμα δεοντολογίας και ασυμβίβαστου για τον σύμβουλο του κ.Κουράκη.Πώς δηλ. είναι δυνατόν να συμμετέχει στην επιτροπή κάποιος που οι αποφάσεις της τον αφορούν άμεσα.Σύμβουλος του υπ.παιδείας απάντησε πως θα θέσει το θέμα στον υπουργό.

4.Για το θέμα ενημέρωσα χθες αναλυτικά τους 600 αντιπροσώπους στην 84η Γ.Σ της ΔΟΕ.

Τέλος, επισημαίνω ότι κατανοώ την “ενόχληση” κάποιων που τα σχέδιά τους δημοσιοποιήθηκαν,αλλά δηλώνω πως όσες επιθέσεις και καταγγελίες κι αν δεχθώ ,όσο θα είμαι στην επιτροπή,θα υπερασπίζομαι τα συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δ. ΜΠΡΑΤΗΣ facebook

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

.

Loading...


  • europalso   ideascentral