:Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αιρετό Ν. Φασφαλή, η τρίτη φάση αναπληρωτών το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα!Θα ακολουθήσουν οι τρίμηνες.

Νέα ενημέρωση από τον Δημήτρη Μπράτη σχετικά με τις προσλήψεις στα

Σύμφωνα με ενημέρωση του γ.γ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη, τελικά δεν θα γίνουν τελικά αυτή την εβδομάδα οι προσλήψεις των «τριμηνιτών». Όπως αναφέρει, θα προηγηθεί η γ’ φάση την επόμενη εβδομάδα και μετά θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών με τρίμηνες .

Σύμφωνα με ενημέρωσή των αιρετών Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια :

1ον – Γ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών

– Όπως όλα δείχνουν εντός του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου 2020 θα έχουμε την γ’ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών – για το 2020-21.

– Πολύ σύντομα θα ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τις ΔΠΕ-ΔΔΕ-ΠΔΕ, να επικαιροποιήσουν τα λειτουργικά κενά όλων των Δομών της εκπαίδευσης.

– Οι προσλήψεις αναπληρωτών Γ Φάσης θα προηγηθούν χρονικά των προσλήψεων αναπληρωτών τρίμηνης κατ ελάχιστον διάρκειας λόγω κορονοϊού.

2ον – Πρόσκληση πρόσληψης μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ τρίμηνης (κατ΄ελάχιστον) διάρκειας λόγω επιπτώσεων κορονοϊού

– Αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα η Πρόσκληση υποψήφιων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών τρίμηνης (κατ΄ελάχιστον) διάρκειας, για την κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19.

– Οι προσλήψεις από την εν λόγω Πρόσκληση θα πραγματοποιηθούν χρονικά μετά τις προσλήψεις της Γ Φάσης.

3ον – Παραμονή νεοδιορισθέντων στην περιοχή διορισμού για 2 σχολικά έτη

Σύμφωνα με την παράγραφο 5, του άρθρου 62, του νόμου 4589/2019, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4722/2020

“…οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται…”.

Οπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταλήγει να αποδεχθεί ως παραμονή “δύο (2) σχολικών ετών” στην περιοχή διορισμού των νεοδιορισθέντων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ , το σχολικό έτος 2019-2020 ως 1ο έτος και το σχολικό έτος 2020-21 ως 2ο έτος. Ετσι οι συνάδελφοι νεοδιορισθέντες μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ θα μπορέσουν να διεκδικήσουν Μετάθεση ή Απόσπαση, όταν θα εκδοθούν οι Εγκύκλιοι Μεταθέσεων και Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2021.

Τέλος ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00, θα συνεδριάσει το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ), στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα ακόλουθα θέματα Ημερήσιας Διάταξης. Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα

Διαβάστε ακόμη: