Άνοιγμα σχολείων – Βασιλακόπουλος: Αν ανοίξουν μετά τις γιορτές θα δούμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/12/2020 - 15:20 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 31/12/2020 - 15:25

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Κατά του πρόωρου ανοίγματος των σχολείων είναι και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Δείτε στο ipaidia.gr γιατί τάχθηκε κατά του ανοίγματος.

Άνοιγμα σχολείων: Αν ανοίξουν θα δούμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

«Ως πατέρας 10χρονου γιου που με πιέζει κάθε μέρα γιατί του λείπουν οι φιλές του θέλω να ανοίξουν αύριο πρωί τα σχολεία. Ως καθηγητής πιστεύω ότι είναι πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία, το δεύτερο κύμα δεν έχει φύγει, έχουμε δεκαπενθήμερο εορτών που θα είμαστε όλοι πιο χαλαροί, θα υπάρχει αυξημένη κινητικότατα, αρά τα κρούσματα κάπως θα αυξηθούν, δεν θα έχει προλάβει να αποτυπωθεί η κινητικότητα στις αρχές Ιανουαρίου, όποτε κινδυνεύουμε να ανοίξουν τα σχολεία και να δούμε μέσα με 20 Ιανουαρίου μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και δεν θα ξέρουμε αν θα πρέπει να την αποδώσουμε στα σχολεία ή στην περίοδο των εορτών»

Μόσιαλος - Άνοιγμα σχολείων: Ποιοί γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να εμβολιαστούν για να ανοίξουν τα σχολεία

Άνοιγμα σχολείων: Αυτή είναι η πιο πιθανή ημερομηνία

ΟΑΕΔ: Δείτε ΕΔΩ τους πίνακες των 100 ωφελούμενων εργαζομένων στον τουρισμό

Επίδομα Παιδιού: Σήμερα οι πληρωμές - Προθεσμίες ΝΕΩΝ αιτήσεων

Έχει σημασία, εξήγησε ο καθηγητής, να ξέρεις τι προκαλεί την αύξηση για να ξέρεις τι να κάνεις να τη σταματήσεις.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας… Τέλη Ιανουαρίου – αρχές Μαρτίου είναι η δυσκολότερη περίοδος. Το στοίχημα είναι να αντέξουμε αυτούς τους μήνες, μετά θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες και αρά σιγά – σιγά θα μειώνεται η πίεση στο ΕΣΥ» διευκρίνισε.

«Δεν θα έχουμε πετύχει μεν ανοσία αγέλης, χρειάζεται ποσοστό 70% με ανοσολογική απάντηση γι’ αυτό, αν όμως μέχρι τέλος Μαρτίου, ή έστω Απριλίου, καταφέρουμε να εμβολιάσουμε ευπαθείς ομάδες που συνεισφέρουν πολύ σε νοσηρότητα/θνητότητα το σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει» σημείωσε. «Έχουμε θρηνήσει 40 θανάτους κάτω των 39 ετών» δήλωσε δε ο κ. Βασιλακόπουλος  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: