: Η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Τσολιά, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των σχολείων. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε.

: Έπρεπε να ανοίξουν

Τα ήταν κλειστά τρεις μήνες σχεδόν, είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.Οι συνέπειες για τα παιδιά μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτες, ιδίως για ορισμένα παιδιά. Επομένως, τα πρέπει να ανοίξουν»

«Δεν είμαστε άσχημα επιδημιολογικά συνολικά σαν χώρα, είμαστε από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Επομένως δεν μπορούμε να κρατάμε τα σχολεία κλειστά μην τυχών και αντίθετα, θα πρέπει να παίρνουμε μέτρα, να περιορίσουμε την κινητικότητα που δεν χρειάζεται, να προσπαθήσουμε εφαρμόζοντας τα μέτρα να διατηρήσουμε την οικονομική ζωή όσο γίνεται και να αποφύγουμε αυτό το τρίτο κύμα» τόνισε.

«Και το λιανεμπόριο ήταν κλειστό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και η Επιτροπή έλαβε υπόψιν τις συνέπειες γιατί και η ανέχεια έχει επίδραση στη δημόσια υγεία. Επομένως, προσπαθεί κανείς να βρει μια χρυσή τομή και από εκεί και μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν πρέπει να σημαίνει συνωστισμός στους εμπορικούς δρόμους. Αυτό πρέπει να ελεγχθεί. Ο καθένας μας να δείξει αυτοσυγκράτηση και η πολιτεία να επιτηρεί τη λειτουργία του λιανεμπορίου, αλλιώς σίγουρα αν υπάρχει επιδείνωση θα αναγκαστούμε πάλι να γυρίσουμε πίσω και να έχουμε πάλι πιο αυστηρά μέτρα» κατέληξε.