Άνοιγμα σχολείων – Τσολιά: Ανεπανόρθωτες οι συνέπειες στα παιδιά από τα κλειστά σχολεία

Άνοιγμα σχολείων – Τσολιά: Ανεπανόρθωτες οι συνέπειες στα παιδιά από τα κλειστά σχολεία

: Η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Τσολιά, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των σχολείων. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε.

Άνοιγμα σχολείων: Έπρεπε να ανοίξουν

Τα ήταν κλειστά τρεις μήνες σχεδόν, είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.Οι συνέπειες για τα παιδιά μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτες, ιδίως για ορισμένα παιδιά. Επομένως, τα πρέπει να ανοίξουν»

«Δεν είμαστε άσχημα επιδημιολογικά συνολικά σαν χώρα, είμαστε από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Επομένως δεν μπορούμε να κρατάμε τα σχολεία κλειστά μην τυχών και αντίθετα, θα πρέπει να παίρνουμε μέτρα, να περιορίσουμε την κινητικότητα που δεν χρειάζεται, να προσπαθήσουμε εφαρμόζοντας τα μέτρα να διατηρήσουμε την οικονομική ζωή όσο γίνεται και να αποφύγουμε αυτό το τρίτο κύμα» τόνισε.

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Ποιά είναι κλειστά σήμερα 2/2 – Λίστα

Μόσιαλος – Άνοιγμα σχολείων: Όχι στο παρατεταμένο κλείσιμο σχολείων – Έχει επιπτώσεις στην ψυχική υγεία

Πανελλήνιες 2021 – Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Συνεδριάζει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

«Και το λιανεμπόριο ήταν κλειστό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και η Επιτροπή έλαβε υπόψιν τις συνέπειες γιατί και η ανέχεια έχει επίδραση στη δημόσια υγεία. Επομένως, προσπαθεί κανείς να βρει μια χρυσή τομή και από εκεί και μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν πρέπει να σημαίνει συνωστισμός στους εμπορικούς δρόμους. Αυτό πρέπει να ελεγχθεί. Ο καθένας μας να δείξει αυτοσυγκράτηση και η πολιτεία να επιτηρεί τη λειτουργία του λιανεμπορίου, αλλιώς σίγουρα αν υπάρχει επιδείνωση θα αναγκαστούμε πάλι να γυρίσουμε πίσω και να έχουμε πάλι πιο αυστηρά μέτρα» κατέληξε.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !