Άνοιγμα σχολείων: Τι ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/08/2020 - 08:26 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 24/08/2020 - 21:28

: Σήμερα οι ανακοινώσεις . Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλά στο Star για την έξαρση της πανδημίας και την επικινδυνότητα που υπάρχει για περαιτέρω διασπορά αλλά και για το ενδεχόμενο τα να ανοίξουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου. Δείτε τα τελευταία νέα στο ipaidia.gr

Νίκη Κεραμέως: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία –  Την 1η Σεπτεμβρίου οι τελικές αποφάσεις

– Κορονοϊός

Σύμφωνα την κ. Μ. Παγώνη , το διάστημα αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την προσαρμογή στη νέα κατάσταση και την εξοικείωση των μαθητών με τους κανόνες υγιεινής.

Βέβαια στο μεταξύ δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας για την αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς, καθώς μόλις λίγες ημέρες πριν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας και αρμόδιοι φορείς δήλωναν πως η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων είναι για τις 7 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ ττη Δευτέρα 24/8 και ώρα 4 μμ η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα τους όρους έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό-ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στη ΓΓ Ενημέρωσης.

Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει σε άλλες χώρες

Α. Σπαντιδέας: Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί –  Τα σχολεία επιβάλλεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο

Με παρέμβασή της σε πρωινή εκπομπή του OPEN η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έδωσε διευκρινίσεις για την χρήση από τους μαθητές στα σχολεία και που αυτή δεν θα είναι υποχρεωτική.

μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη των ώρα στο , αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους. Επίσης, μάσκα δε θα φοράνε την ώρα της γυμναστικής.

Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός… Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δε θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα” είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.
Ως προς την προμήθεια της μάσκας, η Υπουργός Παιδείας είπε για ακόμα μία φορά, ότι η αγορά της μάσκας θα είναι ευθύνη των γονέων και το κράτος αυτό το έξοδο δε θα το καλύπτει.

«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται»

Άνοιγμα σχολείων –  Πέτσας: Ομόφωνη η θέση των ειδικών για τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Βάσεις 2020: Ημερομηνία ανακοίνωσης –  Όλα τα τελευταία νέα

   • ideascentral

    europalso

Enter your email address: