: Στο άνοιγμα όλων των αναφέρθηκε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Δείτε στο τι είπε αναλυτικά για τα .

: Αν τα δεδομένα είναι καλά θα ανοίξουν όλα τα σχολεία

Σχετικά με τα , τόνισε ότι πρέπει να ανοίξουν, με προτεραιότητα την Γ’ Λυκείου. Επιπλέον, σημείωσε, ότι αυτό το άνοιγμα, πρέπει να συνοδευτεί με τεστ Covid ανά εβδομάδα σε καθηγητές και εκπαιδευτικούς. Υπογράμμισε, δε, ότι αν οι παράμετροι των  μπορεί να ανοίξουν και τα υπόλοιπα σχολεία.

Την αισιοδοξία της εξέφρασε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με τα σημάδια πτώσης των κρουσμάτων της πανδημίας σημειώνοντας ωστόσο πως πρέπει να υπάρχει υπομονή για να φανεί η επιδημιολογική αποτύπωση των Θεοφανίων.

Η κυρία Παγώνη μιλώντας στο MEGA, τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ, μοριακής και γρήγορης ανίχνευσης στον γενικό πληθυσμό τονίζοντας πως θα πρέπει να συμπεριλάβουν τους δασκάλους, αλλά και τους εργαζομένους σε βιομηχανίες και εργοστάσια. «Έτσι να μπορεί να γίνεται γρήγορα η ιχνηλάτηση των ασυμπρωματικών και να περιορίσουμε τη νόσο» εξήγησε.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο επανέναρξης της δραστηριότητας στο λιανεμπόριο η Ματίνα Παγώνη ανέφερε, ότι «οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές. Και το ότι θα δοκιμάζουμε τα ρούχα είναι βήματα. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε με περιορισμούς να ψωνίσουμε».

Μιλώντας για τον εμβολιασμό, η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την ανάγκη να «εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται καθημερινά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» ανέφερε, λέγοντας ότι θα υπάρξει μέριμνα για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν, ώστε να κάνουν το εμβόλιο σπίτι τους.