Κινητοποίηση εκπαιδευτικών συλλόγων για το άνοιγμα σχολείων και το νέο νομοσχέδιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/01/2021 - 21:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκπαιδευτικοί, γονείς και Φοιτητικοί Σύλλογοι με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Παιδείας απαίτησαν τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ και συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΟΓΕ και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, απαιτώντας αραίωση μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, άμεσα και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών, άμεση λειτουργία ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις, απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων, απαίτησαν να μπει τέλος στην κοροϊδία από την κυβέρνηση εις βάρος της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών. Σημείωσαν ότι από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας των σχολείων, αποδείχθηκε ότι αυτά άνοιξαν όπως ακριβώς είχαν κλείσει, ενώ κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να σταματήσει να κρύβεται και να πάρει άμεσα τα μέτρα που απαιτούνται. Παράλληλα, κατήγγειλαν τα νέα μέτρα του υπουργείου για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγραμματισμού, αύριο Παρασκευή στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Με σύνθημα «Από τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά για καθηγητές, βιβλία», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΦΕΕΜΠ και οι Τμηματικές Επιτροπές Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Εκτός από μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαιτούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις, όχι στη θέσπιση ορίου φοίτησης, όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής, όχι στην αναγνώριση των τίτλων των ιδιωτικών κολεγίων.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: