: Η εκδοχή να ανοίξουν μόνο τα στις 14 Δεκεμβρίου επίσης δεν ισχύει πλέον καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. θα ανακοινώσει ότι δεν θα ανοίξουν τα το 2020.

Στην οριστική απόφαση να όλων των βαθμίδων ξανά μετά τις γιορτές των καταλήγει η κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς και την προηγούμενη εβδομάδα η επιτροπή των επιστημόνων απέρριψε το σενάριο ν’ ανοίξουν σήμερα 7 του μήνα τα , καθώς η ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων δεν επέτρεπε τέτοια απόφαση.

Κατόπιν αυτού νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια και όλες οι εκπαιδευτικές δομές θα λειτουργήσουν ξανά μετά τις γιορτές ,δηλαδή το 2021 και βέβαια αν και τότε το επιτρέψουν οι συνθήκες, σύμφωνα με το .

Η εκδοχή να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά σχολεία στις 14 Δεκεμβρίου επίσης δεν ισχύει πλέον καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας σε καμία περίπτωση, αφού σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν και οι διακοπές των Χριστουγέννων. Την ένδειξη πως τα σχολεία θα ανοίξουν, τελικά, από τον Ιανουάριο του 2021, επιβεβαιώνει και η επιφυλακτικότητα των ειδικών και των μελών της επιτροπής του υπουργείου Υγείας .Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η υπουργός Παιδείας, είναι επιφυλακτική για το άνοιγμα των σχολείων και τονίζει ότι θα υπακούσει πλήρως τις οδηγίες των ειδικών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει επιτακτικά να μην ανοίξουν τα σχολεία τώρα αλλά με τη νέα χρονιά και αφού πρώτα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για όλους. Οι καθηγητές ζητούν και βελτίωση του συστήματος , ώστε να μην αδικηθούν οι μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις σχετικές συνδέσεις.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως θα κληθεί το επόμενο διάστημα να πάρει σοβαρές αποφάσεις όσον αφορά στη φοίτηση των μαθητών και κυρίως των παιδιών της Γ’ λυκείου, οι οποίοι έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και τις πανελλαδικές εξετάσεις .Κλειστά θα παραμείνουν και τα πανεπιστήμια έως τη νέα χρονιά και θα συνεχίσουν την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Πάντως το υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα στις Συγκλήτους των ΑΕΙ να διενεργήσουν από από σήμερα κλινικές ασκήσεις των φοιτητών του τελευταίου έτους των Προγραμμάτων Σπουδών α’ κύκλου τμημάτων /Σχολών Επιστημών Υγείας, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.