: Κριτική άσκησε η  Φώφη Γεννηματά στην κυβέρνηση για τους όρους με τους οποίους πραγματοποιείται η πρώτη ημέρα στο σχολείο.

Η παραβρέθηκε στον αγιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. «Δυστυχώς η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ιδιαίτερα αυστηρή ήταν η Φώφη Γεννηματά για τους όρους κάτω από τους οποίους ανοίγουν από σήμερα τα σχολεία χαρακτηρίζοντας στη δήλωσή της «απαράδεκτο» το ότι «θα κλείνει τμήματα μόνο όταν έχουν κολλήσει μαζικά οι μαθητές τον ιό και τον έχουν μεταφέρει στην οικογένεια τους».

«Καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εμβολιασθούν. Καλώ τον ΕΟΔΥ να χρησιμοποιήσει κινητά συνεργεία στα σχολεία για ενημέρωση και ενίσχυση των εμβολιασμών» κατέληξε στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά για την πρώτη ημέρα στα σχολεία

Εύχομαι στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μια ασφαλή και αποδοτική σχολική χρόνια, χωρίς κινδύνους για την υγεία του και νέα μαθησιακά κενά.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Κανένα μέτρο προφύλαξης δεν πάρθηκε. Ο συνωστισμός στις τάξεις επαναλαμβάνεται. Οι εμβολιασμοί καθυστερούν. Και το απαράδεκτο θα κλείνει τμήματα μόνο όταν έχουν κολλήσει μαζικά οι μαθητές τον ιό και τον έχουν μεταφέρει στην οικογένεια τους.

Καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εμβολιασθούν. Καλώ τον ΕΟΔΥ να χρησιμοποιήσει κινητά συνεργεία στα σχολεία για ενημέρωση και ενίσχυση των εμβολιασμών.