Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη έκανε γνωστό πως υπάρχει θετική διάθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρόταση για θέσπιση Εθνικού Απολυτηρίου, με στόχο να αποκτήσει το Λύκειο μεγαλύτερη βαρύτητα.
Όπως τόνισε, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, χωρίς ωστόσο να αφορά άμεσα τους μαθητές που φοιτούν σήμερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Μιλώντας στο Mega, η κ. Ζαχαράκη επισήμανε: «Διαπίστωσα στη Βουλή τη συναίνεση. Έχουμε κάνει μια πρώτη συζήτηση στη Βουλή. Αρκετοί συμφώνησαν ότι το Λύκειο πρέπει να είναι απλά ο προθάλαμος για τις Πανελλαδικές. Πρέπει κάθε τάξη να μετράει ξεχωριστά με διαβάθμιση. Θέλουμε ένα δυνατό Εθνικό Απολυτήριο».
Διαβάστε ακόμα Πανελλήνιες : Επίσημη ανακοίνωση για την ΕΒΕ- Τι θα ισχύσει
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ενδεχόμενες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στο Λύκειο ή στη Γ’ Γυμνασίου, σημειώνοντας: «Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για κατάργηση των Πανελλαδικών για τα παιδιά που είναι τώρα στο Λύκειο ή στη Γ’ Γυμνασίου. Δεν είναι κάτι που θα αλλάξει την καθημερινότητά τους ή την προοπτική τους. Είναι ένα από τα σενάρια η κατάργησή τους. Αυτή τη στιγμή δεν έχει συζητηθεί η αλλαγή».
Η υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαβούλευση με όλα τα κόμματα αλλά και με τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να βρεθεί ο πιο κατάλληλος τρόπος για την αναμόρφωση του συστήματος. «Υπάρχουν προτάσεις. Θα γίνει μια πρόταση προς όλα τα κόμματα, θα πουν και οι εκπαιδευτικοί την άποψή τους. Να βρούμε τον πιο κατάλληλο τρόπο», κατέληξε.
Διαβάστε επίσης Πανελλήνιες 2025: Τι ισχύει με την επίδειξη γραπτών