Αλλάζει ο νόμος Φίλη για τις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Αλλάζει ο νόμος Φίλη για τις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Αλλάζει ο νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση και οι των . Θα κρίνονται πλέον από Ανεξάρτητη Αρχή που θα αποτελείται από δικαστικούς.

Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Κώστας ύστερα από διαδοχικές συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των θεσμών αποφάσισε να κάνει τροποποιήσεις στον νόμο που ψήφισε πρόσφατα ο προκάτοχος του κ. Νίκος Φίλης και ο οποίος είχε θεσπίσει σειρά διατάξεων που δέχτηκαν κριτική καθώς έβαζαν «φρένο» στις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών μετά την εξαετία, παραπέμποντας το θέμα σε συμβούλια στα οποία την πλειοψηφία είχαν συνδικαλιστές.

Ο νέος υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές πρότεινε τροποποίηση της διάταξης για τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και τη σύσταση ενός αδιάβλητου οργάνου, καθώς αυτό θα αποτελείται από δικαστικούς. Το όργανο αυτό θα κρίνει τη νομιμότητα ή όχι των απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Κατά συνέπεια, τελικά συμφωνήθηκε να συσταθεί μια Ανεξάρτητη Αρχή η οποία θα αποτελείται από τρεις δικαστικούς, που θα κρίνουν εάν μια απόλυση είναι καταχρηστική ή όχι.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !