: Οι εκπαιδευτικοί με συντριπτική συμμετοχή σε ποσοστά που σε πολλές περιοχές ξεπερνάνε ακόμα και τα ποσοστά της συμμετοχής στην αποχή έκλεισαν τα σχολεία και απάντησαν στη χουντική συμπεριφορά της Κεραμέως, αναφέρει Σύλλογος Κώστας Σωτηρίου.

H ανακοίνωση

Η απεργία στις 11/10 είναι ιστορική! Οι εκπαιδευτικοί με συντριπτική συμμετοχή σε ποσοστά που σε πολλές περιοχές ξεπερνάνε ακόμα και τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία αποχή έκλεισαν τα σχολεία και απάντησαν στη χουντική συμπεριφορά της Κεραμέως και της κυβέρνησης που βρίσκονται σε αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό παροξυσμό με μόνα όπλα τον Ν. Χατζηδάκη, τις «καθ’ υπαγόρευση» δικαστικές αποφάσεις για παράνομες απεργίες, την καταστολή των ΜΑΤ.

Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου που βγάζει παράνομη γιατί δεν προσέφυγε για διάλογο !!! και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ γιατί ζητάει να αλλάξει ο ν. Κεραμέως καταργεί το συνδικαλιστικό κίνημα και δηλώνει ότι καμιά διεκδίκηση των εργαζόμενων στο εξής δεν θα είναι νόμιμη και άρα θα απαγορεύεται. Καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Βάζει στο Γύψο τα συνδικάτα που αγωνίζονται. Πρόκειται για εκτροπή που είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας ευρύτερα και πρέπει να ακυρωθεί και να ανατραπεί ο ν. Χατζηδάκη στο σύνολό του.

Η συμμετοχή στην απεργία ξεπερνάει το 80% στους εκπαιδευτικούς ενώ η πλειοψηφία σχολείων και νηπιαγωγείων έκλεισαν με συμμετοχές στην απεργία 100% ή με ένα ή δύο εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα πανελλαδικά σε όλη την εκπαίδευση. Είναι μια περήφανη στάση αγώνα και αξιοπρέπειας από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Αντανακλά την οργή για όλη την αντιλαϊκή επίθεση (επίθεση στην εργασία, ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις κλπ) και πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση για την ανατροπή της αξιολόγησης, των νόμων Κεραμέως, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο σύνολό της και ευρύτερα την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την εφαρμόζουν και την στηρίζουν.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο σύλλογος μας προτείνει άμεση συνέχιση και καλεί άμεσα τη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και στα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και στους εργαζόμενους :

Γενικές συνελεύσεις τις επόμενες μέρες – ο σύλλογος θα προχωρήσει σε συνέλευση την Τετάρτη 13/10 και ολομέλεια των προέδρων το Σάββατο 16/10.

Αγωνιστικό διήμερο 14 και 15 Οκτώβρη /
την Πέμπτη 14/10 συγκέντρωση στη Δ/νση ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων /
την Παρασκευή 15/10 νέα πανεκπαιδευτική απεργία με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα με απεργία μαζί με την Υγεία στις 21 Οκτώβρη.
συσκέψεις ενημερωτικές συγκεντρώσεις στις γειτονιές με γονείς και μαθητές
ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ – ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να επαναπροκηρύξουν την απεργία αποχή αν και το Εφετείο τη βγάλει παράνομη. Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη και πρέπει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη.
Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προκηρύξουμε από κοινού απεργία αποχή ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας για τη συνέχιση της απεργίας και αυτοτελώς.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΆΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΌΝΤΩΝ.
Για αυτή την εβδομάδα προκηρύσσουμε στάση εργασίας μίας ώρας από 1-2μμ για την Τετάρτη 13/10/21, την Πέμπτη 14/10/21 και την Παρασκευή 15/10/21 ώστε κάθε συνάδελφος /ισσα να μπορεί να δηλώσει στάση εργασίας εφ΄ όσον προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων στο σχολείο του και να αποχωρήσει από το σύλλογο διδασκόντων καθώς καλύπτεται από τη στάση εργασίας.

Κανένας σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να γίνει σε άλλη ώρα. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι η συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε συνεδρίαση σε οποιαδήποτε άλλη ώρα εκτός εργασιακού ωραρίου.

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς και ενάντια στην αντιλαϊκη πολιτική συνεχίζεται.

Καλούμε σε αγωνιστική  συμπόρεση κάθε σωματείο στην εκπαίδευση και ευρύτερα.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!