Δελτίο Τύπου

Συνεργασία Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με επιχειρηματίες για το «Διαδικτυακό Σχολείο Επιχειρηματικότητας»

Συνάντηση συνεργασίας για το πρόγραμμα «Διαδικτυακό Σχολείο Επιχειρηματικότητας» που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, πραγματοποίησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας με εκπροσώπους Επιμελητηρίων και Συνδέσμων Βιομηχανιών και Εξαγωγέων.

Ο Υφυπουργός επεσήμανε, κατά τη συνάντηση, ότι η κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θέλει να ενθαρρύνει την ενασχόληση των νέων με τον κόσμο του επιχειρείν προσφέροντας τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση σε online εκπαιδευτικό υλικό. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα σημείωσε πως αποτελεί μία προσπάθεια καθοδήγησης των νέων στην πορεία τους προς την επιτυχημένη επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια και πρόσθεσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι πολλοί νέοι βλέπουν τη δημιουργία μιας επιχείρησης ως μία διέξοδο στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε αλλά και ως μία πρόκληση.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών επιμελητηρίων και συνδέσμων, εξέφρασαν στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τη βαθιά τους ικανοποίηση για την πρωτοβουλία του Υπουργείου να προχωρήσει στη συγκεκριμένη δράση και χαρακτήρισαν το πρόγραμμα «πρωτοποριακό», διευκρινίζοντας ότι αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου. Οι επιχειρηματίες επεσήμαναν ότι, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, ήταν αναγκαίο η πολιτεία να προσφέρει σε όλους τους νέους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα βασικών αρχών επιχειρηματικότητας με δεδομένο ότι, όπως ανέφεραν, στα δύο τελευταία δύο χρόνια υποβλήθηκαν 130.000 αιτήσεις για δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Μάλιστα διαβεβαίωσαν τον Υφυπουργό, ότι θα παράσχουν κάθε βοήθεια για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Χριστόφορος Χατζόπουλος, η Γενική Διευθύντρια του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Έλενα Κοντράτοβα, η υπεύθυνη του τομέα νεανικής επιχειρηματικότητας του ΣΕΒ Μάγκυ Αθανασιάδου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΣΜΑ Παντελής Κούκος, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη και το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά Χρυσούλα Καλλέργη.

Για το Δελτί Τύπου πατήστε .

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ