15-11-13 Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2013 - 13:54 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFMκαι στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν

Τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν.

Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βγήκε και το ΣτΕ, το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους και αυτή τη στιγμή, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, αλλά όχι καταπατώντας τα δικαιώματα των άλλων. Ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Το εξάμηνο θα σωθεί

Θα σωθεί το εξάμηνο, γιατί ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10 – 15 Οκτωβρίου. Άρα έχουν χαθεί 3 -4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν. Θα γίνει από την Πολιτεία για τα Πανεπιστήμια ό,τι πρέπει, για να μη χαθεί το εξάμηνο. Όλο αυτόν τον καιρό, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σύνθετη. Είχαμε αποχές μελών ΔΕΠ, είχαμε και καταλήψεις από τους φοιτητές. Τώρα το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει.

Για το ενδεχόμενο επιστράτευσης

Ο Νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται καμία επιστράτευση. Γιατί αυτή τη στιγμή, αντιλαμβάνεστε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικότητα, η οποία έχει πάρει πλέον το δρόμο της. Δηλαδή, εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια τη Δευτέρα και την Τρίτη, από εκεί και πέρα δεν θα μπορούν να παρεμποδιστεί η Ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...


  • europalso

    ideascentral