04-11-14 Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2014 - 13:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Δελτίο Τύπου

Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ .

1ης Περιόδου 2014

Μετά από 7 χρόνια αναμονής ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. η διαδικασία Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στους Νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Εύβοιας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αττικής, Χίου, Ηρακλείου και Χανίων Κρήτης, στον ακριτικό Νομό Έβρου καθώς και στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, οι Εξετάσεις διεξήχθησαν στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2014 καθώς και την 1η και 2α Νοεμβρίου 2014 και συμμετείχαν περίπου 1050 άτομα.

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εντάσσονται στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και μπορούν να διδάσκουν σε χρηματοδοτούμενα από δημόσιους πόρους προγράμματα της μη τυπικής εκπαίδευσης. Συνεπώς, μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π τροφοδοτεί την αγορά με πιστοποιημένους Εκπαιδευτές Ενηλίκων οι οποίοι θα προσφέρουν στους εκπαιδευόμενους υψηλό επίπεδο κατάρτισης.

Η διαδικασία είναι ανοιχτή για τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε επόμενο κύκλο πιστοποίησης που θα διενεργηθεί άμεσα και πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π www.eoppep.gr

Ταυτόχρονα, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου ξεκίνησε από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) η διενέργεια των πανελλαδικών Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται στους 15.410 για όλες τις ειδικότητες. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε εξεταστικά κέντρα θεωρητικού και πρακτικού μέρους που καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση εξεταζόμενων καταγράφεται στην Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εξετάσεις θεωρητικού μέρους για 139 συνολικά ειδικότητες θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2014.

Ο αριθμός των αποφοίτων που αιτήθηκαν να συμμετέχουν τις δύο πρώτες μέρες 1η και 2η Νοεμβρίου, στις εξετάσεις θεωρητικού μέρους για είκοσι πέντε (25) ειδικότητες ανήλθαν στους 2.678, ενώ στις εξετάσεις πρακτικού μέρους για τις ίδιες ειδικότητες αιτήθηκαν της συμμετοχής τους συνολικά 2.385 υποψήφιοι.

Η εγγραφή στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης έγινε μέσω ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης των υποψηφίων στη σχετική ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...


  • europalso   ideascentral