11 αλήθειες για την πατρότητα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 🕔08/07/2013 - 20:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο Jon Gordon, αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος σε πολλά αμερικάνικα τηλεοπτικά κανάλια μοιράζεται μαζί μας 11 υπέροχες σκέψεις για την πατρότητα.

1. Η αγάπη είναι η καλύτερη μέθοδος ανατροφής που υπάρχει
2. Αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες καταστάσεις στην οικογένεια, δε μπορείς να διαχειριστείς καμία δύσκολη κατάσταση πουθενά αλλού.

3. Το να είσαι πατέρας προυποθέτει ότι είσαι αρχηγός και μάνατζερ. Ως αρχηγός μοιράζεσαι το όραμα για το τι θα ήταν καλό για τα παιδιά σου και ως μάνατζερ τους προσφέρεις την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε να πραγματοποιήσουν το όραμα αυτό.

4. Δεν μπορείς να είσαι εγωιστής και ταυτόχρονα καλός μπαμπάς. Μπορείς όμως να αγαπάς τον εαυτό σου όσο και τα παιδιά σου.

5. Δε θέλω τα παιδιά μου να γίνουν αυτό που θέλω εγώ. Θέλω όμως να γίνουν αυτά που εκείνα θέλουν πολύ!

6. Μια καλή ερώτηση που κάθε πατέρας πρέπει να κάνει κάποια στιγμή στα παιδιά του; Τι θα ήθελες να κάνεις από αυτά που δεν έχω κάνει εγώ;

7. Το να είσαι γονιός σε κάνει αληθινό εξπέρ στην υπομονή.

8. Αν είσαι ανοιχτός στο πως εκπαιδεύεις και στο τι μπορούν να μάθουν τα παιδιά θα είσαι ο καλύτερος δάσκαλός τους.

9. Η αγάπη των παιδιών είναι απόλυτα ανυστερόβουλη. Τα παιδιά μου ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για το πόσα βιβλία έχω γράψει και για το αν είμαι επιτυχημένος και πόσο. Το μόνο που θέλουν να ξέρουν είναι πόσο τα αγαπώ!

10. Κανείς δεν είναι τέλειος. Η επιτυχία είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να είσαι λίγο καλύτερος σήμερα απ’ ότι ήσουν χθες.

11. Όταν τα παιδιά σου αποτύχουν δώσε τους κουράγιο. Αν επιτύχουν πάλι δώσε τους κουράγιο. Το χρειάζονται για να συνεχίσουν.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: