Υπ.Υγείας: Χρηματοδοτεί το ΕΣΥ με 70 εκατ. ευρώ

ΥΓΕΙΑ 🕔18/06/2015 - 18:57 | Author: Newsroom Ipaidia
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, τα δημόσια νοσοκομεία επιχορηγήθηκαν με το χρηματικό ποσό των 70 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους.
Τονίζεται, μάλιστα, ότι τα χρήματα έχουν ήδη καταβληθεί στους λογαριασμούς IBAN των νοσοκομείων.
Υπενθυμίζεται ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν λάβει από την αρχή του έτους το ποσό των 43,5 εκατ. ευρώ, καθώς και την… εντολή να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους από τα ταμειακά διαθέσιμα. Για το πρώτο τετράμηνο του έτους τα νοσοκομεία έπρεπε να λάβουν 350, 4 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα για το διάστημα Μαΐου – Αυγούστου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με το ποσό των 3,250 εκατ. ευρώ με στόχο την κάλυψη μέρους των λειτουργικών του δαπανών για το οικονομικό έτος 2015.

Επιχορηγήσεις ύψους 5,2 εκατ. ευρώ έλαβαν και οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (Α.Μ.Κ.Ε) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Σε ό,τι αφορά στην αποπληρωμή δεδουλευμένων υπερωριών του πρώτου τριμήνου του έτους των εργαζομένων του ΕΣΥ (πλην ιατρών), διατέθηκε στα Νοσοκομεία- Κέντρα Υγείας- ΕΚΑΒ το ποσό των 18,125 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παρακολουθεί συστηματικά τη διαδικασία αναμόρφωσης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και την έκδοση των απαραίτητων χρηματικών ενταλμάτων και ότι επιδιώκει να διασφαλίσει ότι θα καταβληθούν στις 27 Ιουνίου τα οφειλόμενα ποσά στο μέγιστο δυνατό αριθμό των νοσοκομείων της χώρας.

Loading...


  • europalso   ideascentral