Κλιμάκια τουαποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα βρεθούν ξανά στους δρόμους και θα πραγματοποιήσουν rapid tests αλλά μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Συνολικά, διενεργήθηκαν 975 rapid test και βρέθηκαν 40 κρούσματα (4,10%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν 25 άνδρες και 15 γυναίκες.

Λάρισα

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχείρησαν στην Ελασσόνα όπου διενεργήθηκαν 171  έλεγχοι και ανευρέθηκαν 8 κρούσματα (4,67%). Πρόκειται για 7 άνδρες και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 55 έτη.

Ρόδος

Η drive through δειγματοληψία οργανώθηκε στο Παραδείσι. Συνολικά έγιναν 101 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Πάρος

Οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν drive through δειγματοληπτικούς ελέγχους στη Νάουσα Πάρου. Έγιναν 81 rapid test και ήταν όλα αρνητικά.

Άνδρος

Στους δειγματοληπτικούς ελέγχους μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Χώρας, διενεργήθηκαν 100 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Καρδίτσα

Στην περιφερειακή οδό Καρδιτσομαγούλας πραγματοποιήθηκε drive through δράση από ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Στα συνολικά 370 rapid test βρέθηκαν 30 θετικά (8,1%). Πρόκειται για 17 άνδρες και 13 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 52 έτη.

Καστοριά

Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ οργάνωσαν drive through δειγματοληψία στη λεωφόρο Κύκνων. Πραγματοποιήθηκαν 62 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (3,22%). Αφορούν έναν άνδρα και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 26 έτη.

Αργολίδα

Drive through δειγματοληψία οργανώθηκε στο 2ο χλμ της οδού Ναυπλίου-Άργους, όπου διενεργήθηκαν 90 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.

Σημεία ελέγχων σήμερα

Για σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:

  • Λαμία, οδό Φιλίας 2, 09:00-14:00
  • Ναύπλιο, 3ο χλμ Παραλιακής οδού Ναυπλίου-Νέας Κίου, 10:00-14:00
  • Βόλος, Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, 09:00-14:00
  • Καλαμάτα, προαύλιος χώρος Μεγάρου Χορού, 10:00-14:00