Υπάρχουν αμέτρητα μυστήρια που κατακλύζουν τον πλανήτη και τον ανθρώπινο πολιτισμό, ενώ, ορισμένα από αυτά, που παραμένουν άλυτα, συνεχίζουν να προκαλούν το ενδιαφέρον, αλλά και να δημιουργούν φήμες και δοξασίες γύρω από την ύπαρξή τους.
Μηνύματα αρχαίων πολιτισμών, δολοφόνοι και τα θύματά τους, επιστήμονες και καλλιτέχνες είναι οι «πρωταγωνιστές» σε αυτές τις ιστορίες που πάντα συναρπάζουν, αλλά και δημιουργούν πονοκέφαλο.
Ας δούμε δέκα από αυτά, όπως τα παρουσίασε το viralnova:
Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα του δολοφόνου Zodiac
Είναι ένας από τους πιο διάσημους serial killers στις ΗΠΑ και η ιστορία του προκάλεσε πραγματική φρενίτιδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 όταν και εμφανίστηκε έως τις αρχές του 1970. Πραγματοποίησε μια σειρά από δολοφονίες, ωστόσο, οι αρχές ποτέ δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν. Ο Zodiac είχε γράψει τέσσερα κρυπτογραφημένα μηνύματα, τα οποία πιθανότατα είχαν δημιουργηθεί για να προκαλέσουν σύγχυση στους δημοσιογράφους. Ωστόσο, το γεγονός ότι μόλις ένα από αυτά έχει αποκρυπτογραφηθεί συνεχίζει να κρατάει ζωντανό το μυστήριο γύρω από τον δολοφόνο.