Η οργάνωση Save the Children παρουσίασε την έκθεσή της με τις καλύτερες χώρες για να ζουν οι μητέρες.

Στις πρώτες τρεις θέσεις φιγουράρουν η Φιλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, ενώ το πιο επικίνδυνο μέρος για τις μητέρες φαίνεται πως είναι η Σομαλία.

Δεύτερη από το τέλος χώρα βρίσκουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Σε αυτή τη χώρα, όπως τονίζεται στην έκθεση, διατρέχεις -στατιστικά- περισσότερους κινδύνους αν είσαι γυναίκα ή παιδί απ” ό,τι αν είσαι αντάρτης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Φιλανδία με Νορβηγία, Σουηδία, Ισλανδία, Ολλανδία και Δανία να την ακολουθούν, αποδεικνύοντας ότι οι Σκανδιναβικές χώρες παρέχουν σε μία μητέρα το κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται μόλις στην 31η θέση, πέφτοντας κατά πολύ από την πρώτη δεκάδα όπου βρίσκονταν το 2000. Κύριο ρόλο σε αυτό φαίνεται πως έπαιξαν οι φυσικές καταστροφές, όπως οι τυφώνες Κατρίνα και Σάντι, καθώς και μία αύξηση στις υψηλού κινδύνου κυήσεις μεταξύ των παχύσαρκων και των υπερτασικών γυναικών.

Η Ελλάδα ισοδυναμεί στην 20η θέση με τη Γαλλία.

Η συγκεκριμένη οργάνωση βοηθά τα παιδιά με ανάγκες σε όλο τον κόσμο και έδωσε στη δημοσιότητα την έρευνα με αφορμή τη γιορτή της μητέρας την προσεχή Κυριακή.

Οι δέκα καλύτερες χώρες για μητέρες:

1.Φινλανδία

2.Νορβηγία

3.Σουηδία

4.Ισλανδία

5.Ολλανδία

6.Δανία

7.Ισπανία

8.Γερμανία

9.Αυστραλία

10. Βέλγιο

Οι δέκα χειρότερες:

169.Ακτή Ελεφαντοστού

170.Τσαντ

171.Νιγηρία

172.Σιέρα Λεόνε

173.Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

174.Γουινέα Μπισάου

175.Μαλί

176.Νίγηρας

177.Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

178. Σομαλία

www.lifo.gr/