Το κορίτσι βρισκόταν στο βράχο πάνω από το γήπεδο μπάσκετ, μαζί με άλλα τέσσερα-πέντε παιδιά, ένα εκ των οποίων φέρεται να την τράβηξε από τα μαλλιά λίγο προτού πέσει στο κενό.

Πυκνώνουν τις τελευταίες ώρες τα ερωτήματα γύρω από το τρομακτικό ατύχημα στην Πετρούπολη. Ο χρόνος μοιάζει να πάγωσε όταν το 15χρονο κορίτσι έπεσε στον γκρεμό από ύψος 14 μέτρων, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα σε λαιμό, χέρια και πόδια.

Η κατάσταση της μαθήτριας κρίνεται σοβαρή, την ώρα που διερευνώνται τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην πτώση από τον βράχο, όπου βρισκόταν με συνομηλίκους της, πάνω από το γήπεδο του μπάσκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, η φίλη της 15χρονης, που προσήλθε μαζι με τον πατέρα της για να καταθέσει, δήλωσε ότι προσπάθησε να την αποτρέψει, όμως δεν τα κατάφερε.

Εντύπωση προκαλεί, ακόμη, το γεγονός ότι το κορίτσι δεν ήταν η πρώτη φορά που προέβαινε σε παρόμοια ενέργεια, καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές για τον ίδιο λόγο και πριν από τρεις ημέρες.

Φέρεται, μάλιστα, να αντιμετώπιζε προβλήματα στην οικογένειά της. Όπως προκύπτει, ακόμη, από το ρεπορτάζ φέρεται να εξετάζεται και το ενδεχόμενο απόπειρας αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που είναι συγκλονισμένοι από την τρομακτική πτώση, το κορίτσι σερνόταν αρχικά στα βράχια και μετά βρέθηκε στο έδαφος. Αν είχε πέσει απευθείας από τόσο μεγάλο ύψος, θα είχε σκοτωθεί ακαριαία.

Αμέσως μετά την πτώση, η 15χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όταν ρωτήθηκε, από τραυματιοφορείς και αστυνομικούς, πώς προκλήθηκε το ατύχημα, αν γλίστρησε ή αν την έσπρωξαν, εκείνη απάντησε: «Δεν σας λέω».

Το κορίτσι βρισκόταν στο βράχο πάνω από το γήπεδο μπάσκετ, μαζί με άλλα τέσσερα-πέντε παιδιά, ένα εκ των οποίων φέρεται να την τράβηξε από τα μαλλιά λίγο προτού πέσει στο κενό.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έσπευσαν στο σημείο, πήραν καταθέσεις από τους φίλους της ανήλικης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των ερευνών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.