Γιατί ολόκληρες περιοχές έχουν σβηστεί από το Google Earth; Θεωρίες γύρω από την… διακριτικότητα της Google

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/01/2016 - 18:22 | Author: Newsroom Ipaidia
Από τις κορυφές των ψηλότερων βουνών, το Σινικό Τείχος και τα πιο απομακρυσμένα μέρη, Google Earth, περηφανεύεται ότι φέρνει τον κόσμο στις οθόνες μας.
Αλλά κάποια μέρη του πλανήτη η Google δεν θέλει να φαίνονται. Αυτές οι τοποθεσίες έχουν δημιουργήσει σενάρια, ανάμεσα στους συνωμοσιολόγους, να μιλούν για μυστικές πόλεις ή περιοχές που σχετίζονται με δοκιμές για την αντιμετώπιση των εξωγήινων. Οι περιοχές αυτές εμφανίζονται στις οθόνες με πίξελ ή έχουν τελείως διαγραφεί.
Το site news.com.au , συγκέντρωσε και παρουσίασε κάποιες από αυτές τις διαγραμμένες περιοχές.
alt
«Haarp site», στα σύνορα Washington-Oregon
Το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα Haarp (High Frequency Active Auroral Research Program) που σε γενικές γραμμές εξέταζε την ιονόσφαιρα για τηλεπικοινωνιακούς σκοπούς και για επιτήρηση, ήταν τοποθετημένο κοντά στην Ουάσιγκτον στα σύνορα με το Όρεγκον. Το 2014 το κέντρο έκλεισε, όμως οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας πιστεύουν ότι ήταν ένα πρόγραμμα για τον έλεγχο του καιρού και ένα κέντρο όπυ διεξάγονταν πειράματα με εξωγήινους.
alt
Η μυστική πόλη στη Ρωσία
Υπάρχει μία μεγάλη περιοχή στη σιβηρική τούντρα η οποία εμφανίζεται θολή στο Google Earth και κανείς δεν γνωρίζει γιατί. Το 1986 είχε διαδοθεί μία φήμη ότι οι Ρώσοι διαθέτουν πολλές μυστικές πόλεις στις οποίες ζούσαν εκατομμύρια πολίτες. Οι πόλεις αυτές είχαν περίεργα ονόματα όπως η Arzamas-16, η πόλη στην οποία οι Ρώσοι επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη ατομική βόμβα της Ρωσίας.

alt
Φυλακή Portlaoise, Ιρλανδία
Η φυλακή Portlaoise στην Ιρλανδία είναι φυλακή υψίστης ασφαλείας και «φιλοξενεί» κάποιους από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς. Η Google έχει θολώσει την περιοχή, ίσως για να μην δίνει τη δυνατότητα σε όσους σκέφτονται να αποδράσουν να μελετήσουν τη φυλακή.
alt
Νησιά Φερόες, Δανία
Τα νησιά Φερόες, είναι ένα αυτόνομο κομμάτι της Δανίας. Συνίσταται σε 18 ηφαιστιακά νησιά, ανάμεσα στην Ισλανδια και τη Νορβηγία. Ένα μεγάλο μέρος των νησιών λείπει από τους χάρτες της Google, συμπεριλαμβανομένης και μιας μεγάλης βάσης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Κανείς δεν ξέρει γιατί ένα μεγάλο μέρος των νησιών δεν εμφανίζονται στους χάρτες της Google.
alt
Százhalombatta, διυλιστήριο στην Ουγγαρία
Το διυλιστήριο Százhalombatta στην Ουγγαρία, ζήτησε από την Google να αφαιρεθεί από τις δορυφορικές εικόνες της, αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί.
alt
Kangtega, Νεπάλ
Kangtega, είναι μία από τις ψηλές κορυφές των Ιμαλαϊων, με υψόμετρο που ξεπερνά τα 6.700 μέτρα. Η κορυφή δεν εμφανίζεται στο Google Earth και δεν ξέρει κανείς γιατί. Μπορεί απλά, όπως λένε κάποιοι να είναι ένα πρόβλημα του συζτήματος.
alt
Αεροπορική βάση Volkel, Ολλανδία
Σύμφωνα με πρώην πρωθυπουργό της Ολλανδίας, υπάρχουν 22 ατομικές βόμβες στην συγκεκριμένη βάση. Οι βόμβες που βρίσκονται στη βάση είναι σύμφωνα με το άρθρο, τέσσερις φορές πιο ισχυρές από τις βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Σύμφωνα με τα wikileaks οι ΗΠΑ έχουν ατομικές βόμβες στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Τουρκία.

Φράγμα Keowee, Νότια Καρολίνα
Το φράγμα Keowee, στην ομώνυμη λίμνη έχει σβηστεί από το Google.
Το φράγμα έχει μήκος 42 χιλιόμετρα και πλάτος 4,8 με ένα μέσο βάθος 16 μέτρα και όχθες μήκους 480 χιλιόμετρα.
Δεν είναι κατανοητό γιατί έχει σβηστεί ένα φράγμα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι έγινε γιατί υδροδοτεί ένα πυρηνικό εργοστάσιο.
alt
Πόλη Valencia, Φιλιππίνες
Ένα μεγάλο τμήμα της πόλης είναι καλυμμένο με πίξελ. Η πόλη έχει περισσότερους από 180.000 κατοίκους και πολλοί πιστεύουν ότι έχει καλυφθεί επειδή εκεί βρίσκεται το αμυντικό πυραυλικό σύστημα της χώρας.
topontiki.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso