Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της δίκης ανάμεσα στην Ιωάννα και την κατηγορούμενη που κατηγορείται για την επίθεση με το .

Έπειτα από τη συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας, και όταν αυτή ερωτήθηκε εάν  η κατηγορούμενη της έχει ζητήσει συγγνώμη, η 36χρονη κάτι σχολίασε χαμηλόφωνα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη της οικογένειας της Ιωάννας Παλιοσπύρου και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Αδελφός: Σκάσε μ@@ή, που θα μιλήσεις κιόλας! Φίδι Ε φίδι μιλάς!

Μητέρα Ιωάννας: Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας! μας διέλυσες…

Τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν η 36χρονη την έλουσε με καυστικό υγρό, περιέγραψε στους δικαστές η άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Λίγο μετά τις 09:30 η 36χρονη μπήκε στη δικαστική αίθουσα με την Ιωάννα Παλιοσπύρου να έχει καρφωμένο το βλέμμα επάνω της. Οι συνήγοροι της Ιωάννας και η μητέρα της την πλησίασαν και της είπαν: «Μην νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς …είναι ανθρώπινο».

Η επίθεση για τους δικαστές που είδαν την υπόθεση ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας, με την οποία βαρύνεται μια γυναίκα που γνώριζε την Ιωάννα και βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 16 μήνες.

«Το θέμα είναι ότι είναι εδώ η Ιωάννα και όχι η κατηγορούμενη. Θα είναι δοκιμασία η κατάθεση, θα πρέπει να εξιστορήσει ότι βίωσε εκείνη την ημέρα. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε από το δικαστήριο να καλέσουν κάποιους που είχαν συνομιλίες με την κατηγορούμενη», είπε ο δικηγόρος της κ. Παλιοσπύρου σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες.