: Στην οικογένεια της Καρολάιν πέρασε η επιμέλεια της μικρής Λυδίας, μετά την απόφαση της εισαγγελίας Ανηλίκων.

Τι ήθελαν οι δυο πλευρές

Η υπόθεση θα πάει στον Εισαγγελία Βόλου η οποία θα παρακολουθεί την άσκηση της καλής επιμέλειας, ενώ από τον 33χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, αφαιρείται προσωρινά και η γονική μέριμνα.

Οι γονείς του κατηγορουμένου, θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν το μωρό 5 ημέρες τον μήνα 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι στην Αλόννησο και μόνο.

Και οι δύο πλευρές μπορούν να προσφύγουν κατά της διάταξης μπορεί να προσφύγει εντός 30 ημερών ενώ και η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα στο ίδιο διάστημα να εισάγει την υπόθεση στο δικαστήριο το οποίο σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας του μωρού.

Την κατ’ αποκλειστικότητα επιμέλεια της μικρής Λυδίας είχε αιτηθεί η οικογένεια της 20χρονης , που δολοφονήθηκε άδικα τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021. Η μητέρα και ο πατέρας της, ζητούσαν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας προκειμένου να την μεγαλώσουν στην Αλόννησο όπου διαμένουν τα τελευταία χρόνια.

«Ήρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από μητέρα Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές ιδίως για την Αλόννησο. Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδιά θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλοννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του», είχε αναφέρει ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολαιν Θανάσης Χαρμάνης.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί και στην ανάγκη να παρακολουθηθεί από ειδικό το παιδάκι, εξηγωντας ότι μπορεί να έχει τραύματα: «Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είμαι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί από την πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη όπως πληροφορηθήκαμε».

Αίτημα με το οποίο ζήτησαν την από κοινού επιμέλεια της μικρής Λυδίας είχαν καταθέσει και οι γονείς του 33χρονου προφυλακισμένου συζυγοκτόνου.

Με την αίτησή τους που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ο πατέρας και η μητέρα του δράστη της δολοφονίας ζητούσαν να μοιραστεί η επιμέλεια με τους γονείς της Καρολάιν. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο περιεχόμενο της αίτησης, που κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής ο δικηγόρος Γιάννης Κώτσος, οι οικογένειες θύτη και θύματος έχουν «καθημερινή επικοινωνία, επαφή και άριστη σχέση και συνεργασία με τους γονείς της αειμνήστου Καρολάιν».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αίτηση του ζητούσαν την κατανομή του χρόνου άσκησης της επιμέλειας της μικρής από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο.