Ένα ξεχωριστό πείραμα αποφάσισε να κάνει το DareLondon, για να δείξει πώς οι ξένοι, οι περαστικοί, αντιδρούν βλέποντας να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους μια σκηνή ενδοοικογενειακής βίας

Ένα ζευγάρι, το οποίο υποδύονταν δύο ηθοποιοί, σε ένα πάρκο του Λονδίνου, αρχίζουν να καυγαδίζουν άγρια και τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Ο άνδρας αρχίζει να κακοποιεί σωματικά την «κοπέλα» του.

Αμέσως οι περαστικοί σταματούν και αναλαμβάνουν δράση. Μάλιστα, μία γυναίκα πλησιάζει τον άνδρα και τον ρωτάει τι πρόβλημα έχει. Περισσότερες γυναίκες συγκεντρώνονται και απειλούν πως θα καλέσουν την αστυνομία.

Τότε, η κατάσταση αλλάζει. Οι ηθοποιοί αναπαριστούν εκ νέου την σκηνή, μόνο που αυτή τη φορά είναι η γυναίκα αυτή που κακοποιεί τον άνδρα. Αυτή τη φορά οι περαστικοί αντιδρούν… λίγο διαφορετικά.

Κανείς δεν προσπαθεί να βοηθήσει τον άνδρα και μάλιστα μοιάζουν να το διασκεδάζουν… Καθώς η διαμάχη συνεχίζεται το βίντεο μας αποκαλύπτει ένα στατιστικό στοιχείο που κανείς δεν περίμενε: το 40% των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας είναι άνδρες.

Δείτε το βίντεο: