: Τι πρέπει να γνωρίζεται για τις αιτήσεις – Σε ποιά περίπτωση κινδυνεύουν οι δικαιούχοι να χρεωθούν από την εφορία το ποσό που πήραν με το

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή των αιτήσεων προκειμένου μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές από 4 έως 24 ετών να μπορέσουν να λάβουν τα για την απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή, λάπτοπ ή τάμπλετ.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, οι αιτήσεις ξεκινούν από τις 5 Απριλίου και η απόφαση αφορά 560.000 νέους.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους γονείς για τους ανήλικους μαθητές ή και για τους άνω των 18 ετών σπουδαστές/φοιτητές που δεν κάνουν φορολογική δήλωση.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στο gov.gr μόνο με τους κωδικούς του taxisnet.

Το ποσό ανέρχεται σε 200 ευρώ ανά παιδί, ωστόσο θα προσμετράται το τεκμαρτό εισόδημα των οικογενειών, κάτι που θα συμπεριλαμβάνει και τεκμήρια.

Οι θα υποβάλλονται από τους προμηθευτές από σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, ενώ οι οικογένειες των ωφελούμενων θα μπορούν να τις υποβάλλουν από τις 5 Απριλίου. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν αν πληρούν τα κριτήρια. Όσοι τα πληρούν, τα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που θα αντιστοιχεί σε έκπτωση 200€ για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Απαγορεύεται η μεταπώληση του εξοπλισμού για 2 χρόνια

Στις διατάξεις του εν λόγω σχεδίου υπογραμμίζεται ότι οι δικαιούχοι απαγορεύεται για 2 χρόνια να μεταπωλήσουν την ηλεκτρονική συσκευή που αγόρασαν. Μάλιστα, θα πραγματοποιούνται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι των παραστατικών. Διαφορετικά θα χρεωθούν τα 200 ευρώ στο ΑΦΜ τους.

Ποιά είναι τα εισοδηματικά

Οικογένειες με δύο γονείς
1 παιδί: Ετήσιο Εισόδημα έως 10.500 €
2 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 12.000 €
3 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 13.500 €

Μονογονεϊκές οικογένειες
1 παιδί: Ετήσιο Εισόδημα έως 9.000 €
2 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 10.500 €
3 παιδιά: Ετήσιο Εισόδημα έως 12.000 €

Επίδομα Παιδιού -ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές ΕΔΩ

Μπαράζ πληρωμών για συντάξεις, ΟΑΕΔ, επίδομα 534 ευρώ – Ποιοί πάνε ταμείο

Μιχαηλίδου: Πώς στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους: Δράσεις – Επιδόματα