Όλα τα τελευταία νέα – Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η 29χρονη που σκότωσε το 11 μηνών βρέφος της πετώντας το στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα στη Βέροια.

Η απολογία της 29χρονης στον ανακριτή κράτησε συνολικά τρεις ώρες και επτά λεπτά, ενώ φέρεται να επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το κοριτσάκι που γέννησε και σήμερα θα γινόταν ενός έτους.

«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θέλω να είχα βοηθήσει τότε το παιδί μου. Δεν το σκότωσα εγώ, δεν το έριξα στο νερό. Μπουσούλησε και έπεσε στο νερό χωρίς να το προσέξω», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στις φυλακές με το αυτοκίνητο της Ασφάλειας που την περίμενε στο υπόγειο γκαράζ του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας, ενώ συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από το κόκκινο μπουφάν της με τη κουκούλα.

Ο ανακριτής ζήτησε να μάθει, μεταξύ άλλων, κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη μορφολογία της περιοχής, σε ποιο σημείο βρέθηκε η 29χρονη με το βρέφος και σε ππιο σημείο ακριβώς το άφησε. Για αυτόν τον λόγο διέταξε να συλλεχθεί κάθε διαθέσιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, η κατηγορούμενη εμμένει στην αρχική της θέση, αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επιμένει ότι για το μοναδικό το οποίο μετανιώνει είναι ότι άφησε αβοήθητο το βρέφος όταν αντιλήφθηκε ότι βρίσκεται στα νερά του Αλιάκμονα.