Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις». Έρχεται ΝΕΑ κλήρωση τον Ιανουάριο για νέους 125.000 δικαιούχους, στο πρόγραμμα «»

 

Αποτιμώντας την αξιοποίηση φέτος 400.000 e- τόνισε ότι φέρνουν 62 εκατομμύρια «ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη, λόγω των επιπλέον εξόδων του χειμώνα».

Έχουμε κάνει κλήρωση για 275.000 τυχερούς δικαιούχους που ήταν για το καλοκαίρι και το Σεπτέμβρη και πλέον συνεχίζουμε για όλη τη χρονιά, είπε η υφυπουργός Τουρισμού.

«Βοηθά ο καιρός να επεκταθεί η τουριστική περίοδος»

Ενόψει και του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου η Σοφία Ζαχαράκη υπενθυμίζει ότι οι πτήσεις προς τα νησιά παρατείνονται ως και τα τέλη Νοεμβρίου και οι πληρότητες είναι αυξημένες.

«Ειδική καμπάνια για τουρισμό με ήπιο χειμώνα»

Σε εξέλιξη είναι από τον Βασίλη Κικίλια η εκστρατεία προς κεντρική και Βόρεια Ευρώπη για πρόσκληση σε ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας «ακόμα και να κάνουν ιστιοπλοΐα ενώ στη χώρα τους θα χρειάζονταν καλοριφέρ», είπε η κυρία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι το όφελος είναι «περισσότερες μέρες εργασίας για τους εργαζόμενους, όπως και για τους επιχειρηματίες».

«Προσπαθούμε να συνδέσουμε το κομμάτι του πρωτογενούς τομέα, να χρησιμοποιούμε τα ελληνικά προϊόντα», είπε η κυρία Ζαχαράκη υπενθυμίζοντας τις επισκέψεις σε τυροκομεία, ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία και οινοποιεία.

Η κυβερνητική προσπάθεια σε ένα ευρύ φάσμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης είναι για να βελτιωθούν οι υποδομές παντού στην Ελλάδα. Σύμφωνα πάντα με την κ. Ζαχαράκη ήδη αναβαθμίστηκαν 14 αεροδρόμια και αυτοκινητόδρομοι όπως το έργο, Πάτρα-Πύργος. Παράλληλα είναι σε διαβούλευση ειδικά πολεοδομικά και χωροταξικά σχέδια στη Μύκονο και στη Σαντορίνη με ένα ευρύ φάσμα έργων που έχει να κάνει με την αποχέτευση, την ύδρευση και την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.

«Αν κατεβείτε και λέω χαρακτηριστικά για την Πελοπόννησο δείτε τι γίνεται στην Καρδαμύλη ή στη Μάνη από Γερμανούς μεγαλύτερης ηλικίας που επενδύουν αγοράζοντας σπίτια», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν μπορούν να ανταπεξέλθουν τα Κέντρα Υγείας στον τουρισμό και στους κατοίκους αλλά και σχετικά με την αναζήτηση στέγης από φοιτητές, η κυρία Ζαχαράκη απαντά:

«Μιλάμε για ισότητα ευκαιριών για όλους, για υποδομές όπως ο ΒΟΑΚ που είναι σημαντικός και για το φοιτητή και για τον εργαζόμενο και για τον επισκέπτη στην Κρήτη. Παράλληλα, χιλιάδες είναι οι προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και ήδη προγραμματίζονται και άλλοι διορισμοί».

Με αφορμή τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας ότι το πρώτο οκτάμηνο του έτους Ιανουάριο με Αύγουστο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατέγραψαν μικρή υποχώρηση κατά 3,6% σε σχέση με το 2019 ενώ αυξήθηκε η μέση δαπάνη κατά 10%, η κυρία Ζαχαράκη μίλησε για εθνική συμμαχία που δεν πτοείται.

«Είναι κρίμα μια αντιπολιτευτική διάθεση να ακυρώνει μια εθνική προσπάθεια»

Το καλοκαίρι που η χώρα μας, σύμφωνα με τη Eurostat, έχει κερδίσει την πρωτοκαθεδρία στις εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις, κι ενώ υπολογίζαμε ότι θα έχουμε 15 δισεκατομμύρια έσοδα ήδη να κινούμαστε μέχρι τώρα μέχρι το πρώτο στους πρώτους οκτώ μήνες στα 12,7 δισεκατομμύρια, είπε η υφυπουργός Τουρισμού και παρουσίασε ενδεικτικά μερικές από τις πρωτιές στις αφίξεις:

Γαλλία: αύξηση 21% το οκτάμηνο και 36% τον Αύγουστο
Βρετανία: 19% τους πρώτους οκτώ μήνες, 29% αύξηση τον Αύγουστο
Γερμανία: συνολική αύξηση 12%

Με νομοθετική διάταξη δίνεται δυνατότητα να υπάρχει εστίαση και μη κύρια τουριστική δραστηριότητα μέσα σε κατάλυμα, υπενθύμισε η υφυπουργός.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Τομεάρχης Τουρισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιώργος Χατζημάρκος υπενθυμίζει από τη Σύρο, ότι «τα νησιά μας, έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα για το κτίσιμο δημοσιονομικού χώρου». Αναφέρεται επίσης στην πρώτη ενδο-νησιωτική αερογραμμή της χώρας, τη Cycladic που συνδέει τα νησιά του Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος του Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας τονίζει ότι η περιοχή του είναι «προορισμός τεσσάρων εποχών». Περιμένουμε, όπως λέει, χιόνια μέσα στο Νοέμβριο, ενώ σε νέο ρεκόρ βρίσκεται η πληρότητα από αύριο λόγω και της αργίας του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης.