Τόσο τα υψηλά , όσο και οι διασωληνωμένοι προκαλούν προβληματισμό στην κυβέρνηση αφού περιμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων 10 ημερών.

Στην κυβέρνηση επιθυμούν να δώσουν κι άλλες «ανάσες» ελευθερίας αλλά με προσεχτικό και σταδιακό τρόπο. Και όπως υπογραμμίζουν στην κυβέρνηση η η αποσυμπίεση της κοινωνίας τη σημασία να τονώσει την γενική συμμόρφωση στα μέτρα και δεν αποτελεί χαλάρωση, καθώς έχουμε ακόμη αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία και μεγάλη πληρότητα στης ΜΕΘ.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε πως αν το επιτρέψουν οι επδημιολογικές συνθήκες, στόχος είναι να επιτραπούν οι περιφερειακές το , με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται το επόμενο δεκαπενθήμερο. Ο ίδιος επισημαίνει πως στην περίπτωση που απελευθερωθούν οι μετακινήσεις σε άλλο νομό, αυτό θα γίνει με συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία. Ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε πως και σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν για όσους ταξιδέψουν, ενώ θα υπάρχουν και αυστηροί έλεγχοι στα διόδια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης σχετικά με τις αποφάσεις για την άρση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων δήλωαναμένεται να ληφθούν κοντά στο Πάσχα.

Αναφορικά με το θέμα της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο τις καθημερινές, κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Newsbomb πως δεν βρίσκεται στην ατζέντα στην παρούσα φάση, ενώ για την εστίαση εκτίμησε πως η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζεται για μετά το Πάσχα.

Μόσιαλος: Αγωνία για το Πάσχα – Ποιό Εμβόλιο θεωρεί ασφαλέστερο

Δώρο Πάσχα 2021: Πληρωμές  Υπολογίστε ΕΔΩ πόσα χρήματα θα πάρετε

Παπαευαγγέλου: Πώς θα γίνει αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα