: Κατά τον κ. Γιαννόπουλο, η εν λόγω υπουργική απόφαση οδηγεί άμεσα στο κλείσιμο των τριών Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του «», αφού δε συμπεριλήφθηκε στην απόφαση η λειτουργία τους και σε διάστημα ενός χρόνου θα κλείσουν και τα έντεκα Σπίτια Διαβίωσης του φορέα.

Κλείσιμο των σπιτιών και αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου κατά τον κ. Γιαννόπουλο μαθηματικά θα οδηγήσουν στο κλείσιμο του «Χαμόγελου του Παιδιού, με θύματα τις περίπου 17.000 οικογένειες που ο φορέας έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει.

«Σου λέει η υπουργική απόφαση, για παράδειγμα, ότι, αν ένα σπίτι δεν έχει πέντε τουαλέτες και έχει τρεις, θα πρέπει να κλείσει. Το ίδιο θα συμβεί, αν δεν έχει, για παράδειγμα, είκοσι τετραγωνικά μέτρα κουζίνα ή υπνοδωμάτιο και αυτά είναι μικρότερα. Τέτοιοι είναι οι όροι τακτοποίησης που προβλέπει η υπουργική απόφαση. Όμως, τα ακίνητά μας βρίσκονται μέσα στις πόλεις και δεν είναι δυνατό να αλλάξουν ή να μεγαλώσουν. Πού θα βρούμε χρήματα, για να αλλάξουμε ακίνητα; Με μαθηματικά ακρίβεια θα κλείσουμε. Άμεσα μας παραδίδεται ένα σπίτι στην Κρήτη, το οποίο χτίζεται με χρήματα ολλανδικού φορέα. Αυτό άρχισε να κατασκευάζεται πριν τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση και άρα δε θα μπορέσει να λειτουργήσει ούτε αυτό», τονίζει στο ΕΘΝΟΣ ο κ. Γιαννόπουλος.

Όπως υποστηρίζει ακόμα ο ίδιος, ουσιαστικά η υπουργική απόφαση χτυπάει τους ιδιωτικούς φορείς και κυρίως αυτούς που παράγουν έργο. «Χτυπάνε τους ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι έχουν τεράστιο κοινωνικό έργο και αφήνουν έξω από την απόφαση τα ακίνητα των αντίστοιχων δημόσιων και εκκλησιαστικών φορέων, πολλά από τα οποία είναι κολαστήρια. Και όλα αυτά γίνονται, ενώ έχουμε ελεγχθεί από δήμους και Περιφέρεις και μας έχουν δώσει συγχαρητήρια για τη λειτουργία μας. Δεν μπορεί να επικρέμεται πάνω από το «» δαμόκλειος σπάθη και η κάθε κ. Μιχαηλίδου να μας κλείσει ανά πάσα στιγμή. Μπορεί για ένα λάθος οποτεδήποτε να μας κλείσει», υποστηρίζει.

Κατά τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», είναι η δεύτερη φορά μέσα μικρό χρονικό διάστημα που η κ. Μιχαηλίδου επιχειρεί να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των ιδιωτικών φορέων, αφού είχε παρέμβει και σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου. Όπως λέει πριν από λίγους μήνες, με παρέμβαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, επιβλήθηκαν πολύ αυστηρές έως εξαντλητικές κυρώσεις σε φορείς, αν δεν τηρούν κάποιες οικονομικές προδιαγραφές.

«Τη συγκεκριμένη παρέμβαση δεν την πήραν χαμπάρι οι βουλευτές. Οι κυρώσεις είναι εξαντλητικές. Προβλέπεται 100.000 πρόστιμο, το οποίο διπλασιάζεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, προβλέπεται αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα, άρα ακύρωση και διάλυση του φορέα. Όλα γίνονται, για να προκαλέσουν κακό σε φορείς που κάνουν δουλειά. Μας επισκέφθηκε η βασίλισσα της Ολλανδίας και βρέθηκε με τα παιδιά, ενώ report του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι είδε σε εμάς παιδιά χαρούμενα κι ευτυχισμένα. Στηρίζουμε και εμείς την αποϊδρυματοποίηση αλλά όχι με διαδικασίες fast track», τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Όπως λέει στο ΕΘΝΟΣ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μόλις γυρίσει από τις ΗΠΑ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

«Δε θέλω το θέμα να πάρει τη διάσταση κάποιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Έχω ζητήσει συνάντηση από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να θωρακίσει το «Χαμόγελο του Παιδιού», ώστε να μην είναι εύκολο να ακυρώσει τη λειτουργία του ο κάθε υπουργός. Να ξεκαθαρίσει και το θέμα, μήπως υπάρχει και… δάκτυλος από κάπου, διότι έχουμε τέτοιες υπόνοιες», τονίζει ο κ. Γιαννόπουλος.